SSK Primim eksik yatıyor.İşimdende olmak istemiyorum.
3,5 yıldır müdür olarak çalıştıgım şirkette maaşım ssk ya hala asgari ücret üzerinden yatırılıyor,Bununla ilgili şirket sahiplerine yaptıgım başvurunun cevabı ise klasik patron mantığı,şartlar bunu gerektiriyor,işine gelmiyorsa çalışma yada asgari ücret ödesek mutlumu olacaksın haline şükret vb...
Şirketten aldıgım net maaş 910 TL. Ayrıca belli satış kotalarını aşmamız durumunda prim...
Geçen yıl maaşımın 2000 tl yi geçtigi aylarda oldu,tabi bunlar sadece,gayri resmi kasa defterlerinde yazılı.
Günümüz Şartlarını ve bakmakla yükümlü çocuklarımızıda düşününce İşimi kaybetmek istemiyorum,Şikayet etsem işimden olacağım,Şikayet edip işimden olmasam bile huzursuz bir ortamda çalışacagım kesin...
Gizli şikayet etmek gibi bir durum varmı,bu haksızlığı işimi kaybetmeden çözebileceğim bir yöntem varmı yada nasıl yapabilirim...
Ayrıca ;
Benim elimde şirket sahibinin imzasını taşıyan bir kaç maaş yazısı var,bankalara gönderdigim kredi kartı limit artışı ile ilgili,
Çalışanımızın maaşı özel primleri ile birlikte aylık 2500tl ,digerindede 4000tl dır şeklinde kaşeli imzalı birkaç dilekçe.
Bunlar antetli kağıda bilgisayar formunda yazılmış ve şirket ortağı tarafından imzalanmış kağıtlar.
Eger işten çıkar yada çıkarılırsam ,bu kagıtlarla tazminat talep edebilirmiyim.
İlginize şimdiden teşekkür ediyorum
Re: SSK Primim eksik yatıyor.İşimdende olmak istemiyorum.
Alıntı:
mertadam35 rumuzlu üyeden alıntı
Gizli şikayet etmek gibi bir durum varmı,
Üye adınızla , bu sorunuz sizce de çelişmiyor mu?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Üye adınızla , bu sorunuz sizce de çelişmiyor mu?
Bakmakla sorumlu çocuklarınız olunca,haksızlığa karşı eliniz kolunuz bağlı kalıyor,
Keşke güzel ülkemin ekonomik koşulları,iş bulma imkanları çok güzel olsada,
sizinde dediginiz gibi insanlar, çelişkiye düşmeden rahatça haklarını arayabilse...
Yapabileceğiniz, Bölge Çalışma Müdürlüğü ve SGK na şikayette bulunmak. Şikayetinizin dikkate alınabilmesi için şikayet dilekçenizin altına ad-soyad iletişim bilgilerinizi de yazmış olmanız gerekecektir.Dilekçenizde karşı tarafa bilgilerinizin verilmesinin sizi zor durumda bırakacağından bahsedip, bilgilerinizin verilmemesini talep edebilirsiniz.
Şikayetiniz sonrası normalde yapılan inceleme sırasında şikayet sahibinin ismi verilmez.
Değerli üstüd, ülkemizde maalesef emek ayaklar altında. Şirketler kazanınca karları kasaya koyuyorlar sahipleri lüks yaşıyor. Ama kriz anında da faturayı çalışana ve devlete kesiyorlar. İş yerinin bankalar için verdiği yazılar çok değer ifade etmez. Fakat gayrı resmi defterleri ve ödemeleri bir şekilde belgelerseniz ileride işten ayrıldığınızda da davayı açıp gerçek değer üzerinden sigortayı düzeltebilirsiniz. Şimdilik belge toplamakla yetinmenizin doğru olacağı kanaatindeyim. Köleliğin son bulacağı bir düzen için hakkınızı ileride de olsa arayın. Saygılarımla.