Evleneceğim kişinin bankaya kredi borcu var
merhaba sayın yetkili benim sorum şu:benim nişanlı olduğum kişi 1 yıl önce iş kurmak amacıyla kredi çekmiş ilk taksitlerini ödedikten sonra devamını ödeyememiş.Bu arada işi nedeniyle yaptığı bir ihmalden dolayı epdk dan ceza almış.Daha sonra iflas etmiş ve şuanda hem epdk ya hemde bankaya borcu var.İflas ettiğni beyan etmiş ve üzerine hiç bir malı yok fakat ben devlet memuruyum evlendiğimiz zaman evlilikten önce yapılan bu borçtan dolayı evime yada maaşıma haciz gelirmi beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.iyi günler.
Re: Evleneceğim kişinin bankaya kredi borcu var
Evet evlendikten sonra evinize haciz gelir Ancak evinizde bulunan tüm eşyaların faturaları sizin adınıza olursa yine haczedilebilir ama istihkak iddasında bulunulması ve faturalarını ibraz etmeniz şartıyla haciz kalkabilir Ama bu çok karmaşık bir yoldur Örneğin bir televizyonun belgelenebilmesi için modelinin ve özelliklerinin faturada tek tek belirlenmesi gerekir Bu tüm eşyalar için gereklidir ve çok karmaşık bir olaydır Çözülesiye kadarda sizi üzer Bu açıdan benim naçizane tavsiyem Evlenmeden önce iyi hesaplayın ve düşünün öyle evlenin Sonuçta siz devlet memurusunuz (Bu arada not düşmek istiyorum Evlenirken iyi düşünün demekteki amacım bu kişi ile evlenmeyin anlamında değildir Tercih sizindir ama sanırım yüksek bir miktardaki bir borçtur ve sizi evliliğiniz boyunca takip edecektir Bunun için evlenirken iyi düşünün anlamındadır Allah evleneceğiniz kişiyede kolaylıklar versin.