Sigortalı icra yoluyla maaş kesintisi
Merabalar ben sigortalı çalışan evli bir bayanım babamın ölümüyle sonuclanan ve karsı tarafın 8/5 haklı bulundugu trafik kazası (yıl 2001) sonucunda annemin dul yetim maaşından kesinti yapılıyor fakat ikinci bir davayla benim maaşımın 4/1 kısmına icra kararı geldi kesinti yapılacak ben ssk calısanların maasına el konamaz diyerek dilekçe verdim durdurdum 3 ay kesilmedi fakat bugün mahkeme red cevabı verdi ne yapmam gerekir ?
Re: Sigortalı icra yoluyla maaş kesintisi
Siz sigortalı çalışıyorsunuz , emekli değilsiniz o yüzden maaşınızın 4/1 i haczedilir.Emeklilerin maaşı haczedilemez oda emekli itiraz ederse.
Alıntı:
ekici rumuzlu üyeden alıntı
Siz sigortalı çalışıyorsunuz , emekli değilsiniz o yüzden maaşınızın 4/1 i haczedilir.Emeklilerin maaşı haczedilemez oda emekli itiraz ederse.
Merhaba..
Artık emekli itiraz etmesine gerek yok eğer emeklinin muafakatı yok ise icra müdürlüğü emekl maaşına haciz talebini red edecek.
Sayın Uçucu
Konulan bir haciz kendliğinden kalkmaz. Yeni uygulamada haciz talebini icra müdürüne ret etme yetkisi tanınmıştır. Ancak hiçbir icra müdürü eskiden devam eden maaş kesintisini yeni ilave edilen yasa maddesine dayanarak kendiliğinden kaldıramaz.
İcra hukuk mahkemesine süresiz olan şikayet davası ile emekli maaş haciz kaldırılır.
Verilen yanlış bilgi ile insanların mağdur olabileceğini unutmayın.
Alıntı:
ekici rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ederım fakat araştırmalarıma göre sosyal sigortalar kanunu 506. maddesince kesilemez şekli yer alıyor bunu bi acıklarsanız sevinirm saygılar
Alıntı:
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Uçucu
Konulan bir haciz kendliğinden kalkmaz. Yeni uygulamada haciz talebini icra müdürüne ret etme yetkisi tanınmıştır. Ancak hiçbir icra müdürü eskiden devam eden maaş kesintisini yeni ilave edilen yasa maddesine dayanarak kendiliğinden kaldıramaz.
İcra hukuk mahkemesine süresiz olan şikayet davası ile emekli maaş haciz kaldırılır.
Verilen yanlış bilgi ile insanların mağdur olabileceğini unutmayın.
Eksik bilgiyi düzelttiğiniz için teşekkür ederim. elbette kanundan önce konulan hacize itiraz etmek gerekir. Ancak benden önceki cevap veren arkadaşımız ancak emekli maaşına haciz konulamaz oda borçlu itiraz ederse diye yazması üzerine bende yeni konulacak bir haciz çağrışımı yaptığı için o yorumu yaptım.
Sizde eksik olan bilgiyi düzelttiniz tekrar teşekkür ederim