Resmen kapanmayan ama gayri faal şirkete yapılan ilamsız takibe itiraz etmek istiyoruz. Ancak şirketin geçerli imza sirküleri yok. Eski imza sirküleri ile veya ortaklar olarak dilekçe verip itiraz edebilirmiyiz.? Başka çözümü varmı.?
Printable View
Resmen kapanmayan ama gayri faal şirkete yapılan ilamsız takibe itiraz etmek istiyoruz. Ancak şirketin geçerli imza sirküleri yok. Eski imza sirküleri ile veya ortaklar olarak dilekçe verip itiraz edebilirmiyiz.? Başka çözümü varmı.?
Perşembe günü itirazın son günü. Konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşların acil yardımına ihtiyacım var. Saygılar,
Yardımlarınıza gerçekten çok ihtiyacım var. Yarın son gün.
Resmen kapanmadığına göre şirketin bir yetkili temsilcisi "resmen" halen mevcut değil midir?
Dediğim gibi geçerli imza sirküleri yok, en son yönetim kurulu karar defterinde yönetim kurulu kararı var ama süresi geçti yeni yönetim kurulu kararları karar defterinde yok. Sadece ortaklar var ancak ortaklar olarak itiraz edebilirmiyiz.? Bunun için hangi belge ile icra müdürlüğüne itiraz edebiliriz.? Yapılan ilamsız takip konusu alacak gerçek alacak değil.
Merhaba; eski imza sirküleri ile itirazı deneyin. Başka şansınız olduğunu sanmıyorum. Veya süresinde itiraz edemez iseniz menfi tespit davası açmanız gerekir. Yanu borçlu olmadığınızı ispat için. Saygılarımla.
Yusuf Bey,
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Süresi dolmuş imza sirkülerinden dolayı icra müdürünün kabul edebileceğini zannetmiyorum. Acaba şirket ana sözleşmesindeki ortaklardan biri olarak itiraz etme şansımız olabilirmi.? Şirket ana sözleşmesi fotokopisinide ekleyip.?
şirketin kapanışına başvurulduysa , başvuruyu yapan imza yetkilisi itiraz edebilir, kabul edilir veya edilmez ayrı.
kapanış başvurusu yapılmadıysa ve kurul süresi geçtiyse, işiniz zor. hemde baya zor. kurul toplamanız gerekecek vs vs
Limited şirketlerde idare hakkı ve temsil yetkisinin kullanılması iki türlüdür: a.) kanuni düzen, b) kararlaştırılmış düzen
Kanuni düzen bütün ortakların hep birlikte LO'yu idare ve temsil etmeleri demektir. (Bknz. POROY/Tekinalp /Çamoğlu, Ortaklıklar ve Kooperatif Hukuku, sayfa 882 ve devamı)
Olayımızda kararlaştırılmış düzen yani, ana sözleşme yahut ortaklar kurulu kararı ile şirketi temsil ve ilmzama yetkili olanların tayin edilmeleri söz konusu. Ancak anladığıma göre tayin edildikleri süre sona ermiş.
Kararlaştırılmış düzen sona ermiş ve kanuni düzene dönülmüş değil mi? Ana sözleşmede temsil maddesinde birlikte temsil kuralının aksini gösteren bir hüküm yoksa ortakların şirketi birlikte idare ve temsil etmeleri gerekeceğinden birlikte bir avukata vekalet vererek itirazda bulunulmasının mümkün olduğunu düşünüyorum.