-
Harcırah
Merhaba benim ilk atama harcırahı ile ilgili bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.
25/09/2002 tarihinde ilk atama olarak İzmirden Kütahya'ya Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak atandım.Fakat bu dönemde Harcırah kanununa koyulan geçici bir madde ile harcırahımı alamadım.Daha sonra 04/07/2006 da rotasyona tabi olarak Kars ilinin Akyaka ilçesine tayinim çıktı.Bu dönemde harcırah kanunu ile ilgili bir genelge yayımlandı Hak sahiplerinin 31/12/2006 tarihine kadar dilekçe ile başvurmaları halinde harcırahları verilecektir diye.Fakat ilçe milli eğitim müdürlüğü beni bundan haberdar etmedi.Üstüne üstlük bu dönemde ilk atama ile atananların harcırahları için ödenek istenmiş ve bu ödenek listesinde benim adım ve benim adıma istenenen para da var.Fakat yine benim bundan haberim yok.Bu ödenek geldi mi? yoksa geldi de biri aldı burası bir muamma.Benimle birlikte atanan buradaki arkadaşlarımdan bazıları dava açarak bu parayı almışlar.Bunun üzerine bende bölge idare mahkemesine dava açtım.Bu dava dosyasının eklerine atama kararnamemi,İlçe Milli eğitimden neden ödenmediğine dair yazıyı,Milli eğitimde bulunan benim adımında bulunduğu ödenek listesini, emsal dava kararlarını, ödenen harcırahlara dair ödeme emirlerini koydum ve dava açtım.Ben sizden almak istediğim yanıt buna göre bu davayı kazanma olasılığım nedir.Ben gelen genelge de belirtilen 31/12/2006 tarihine kadar yazılı tarihe kadar olan sürede başvurmadım diye bir hak kaybım olur mu? onu öğrenmek istiyorum.Burada bir ihmalkarlık olduğunu düşünüyorum.Çünkü benim adıma ödenek isteniyor ama benim haberim yok ve bana başvurmam gerektiği konusunda bir tebligatta yapılmadı.Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim
Saygı ve selamlarımla...