Hasarlı binadaki daireye ödediğimiz kirayı alabilir miyiz?
merhabalar
02.02.2008 tarihinde şu an yaşadığım eve taşındım. kontratı 1 yıllığına yaptık ve kontratta "sorunsuz" ibaresi var.
taşındığım tarihlerde evde sorun görünmüyordu. 4 katlı bir apartman dairesinin giriş katıydı. bodruma o dönemler eşyalar yüzünden girilemiyordu. fakat daha sonra kedimin bodruma kaçması yüzünden bodruma kısmen indim ve aşağıda su olduğunu farkettim. betonarme demirlerine suyun zarar verebileceğini düşünerek ev sahiplerine haber verdim.(bizim ev sahibi de dahil olmak üzere hiçbir ev sahibi bu binada oturmuyorlar, oturanların hepsi kiracı). ev sahipleri konuyla ilgileceklerini bildirdiler. hatta yapılan görüşmelerde apartmana 40 yıldır yağmur suyu girdiğini ağızlarından kaçırdılar. fakat geçen zaman sonucunda herhangi bir gelişme olmadı. daha sonra tesisatta oluşan bir sorunu gdermek için bodrum girişindeki eşyalar tahliye edildi. ben de bunu fırsat bilerek bodrumu kontrol etmeye gittim. gittiğimde de şok eden bir manzarayla karşılaştım. bodrum katta bütün kolon kiriş döşeme demirleri paslanmış hatta açığa çıkmıştı. öyle ki demirlere dokunduğunuzda elinize demir geliyordu, kurabiye gibi kırılıyordu. vaziyeti örtbas edeceklerini tahmin ederek bodrum katın fotoğraflarını çekip demir örnekleri aldım. derhal ev sahiplerine durumu bildirdim. apartmanın durumunun çok tehlikeli olduğunu acilen ya güçlendirme yapılması gerektiğini ya da boşaltılması gerektiğini söyledim. ev sahipleri durumla ilgili toplanacaklarını söylediler. aradan zaman geçmesine karşın hiçbirşey yapmamaya karar verdikleri ortaya çıktı. dahası tehlikenin üstünü sıvayla kapayıp, bodrum katın girişine de parmaklıklı kapı yapıp kilit vurdular kimse girmesin görmesin diye.
sonuç olarak apartmandaki evlerin sahipleri durumdan haberdarlar ve insan hayatını hiçe sayarak evleri kiraya veriyorlar.
biz de evi boşaltma kararı aldık. şu an itibariyle yaptığımız kontrat süresi dolalı 2 ay oldu.
sorum şudur ki: kira sözleşmesinde "sorunsuz" yazan bu evde 1 yıldan fazla bir süredir oturuyoruz ve bürün kiralarımız zamanında yatırdık. "sorunlu" olduğu kontrat tarihinde ev sahiplerince bilinen bu eve ödediğimiz kiraları geri alabilir miyiz?
insan hayatını hiçe sayıp gözünü para hırsı bürümüş bu insanlara karşı yasal haklarımız nelerdir?
(evi tahliye ettikten sonra belediyeye şikayet etmek dışında :)
Re: Hasarlı binadaki daireye ödediğimiz kirayı alabilir miyiz?
bu konuda görüş bildirecek birileri yok mu acaba?
hala cevap yok mu? arkadaşlar birşeyler söyleyin lütfen durum acil :(
Bahsettiğiniz kusur nedeniyle yazılı olarak durumu evsahibine bildirip, tahliye hakkınız mevcut.Oturduğunuz süreler için ödediğiniz kiraları geri alma şansınız yok.
hmm, zaten kontrat süremiz dolmuştu. ama devam etmeyi düşünüyorduk, böyle bir durum ortaya çıkınca boşaltma kararı aldık. ayrıca ev sahibi tahliye konusunda sorun çıkarmıyo, tam tersi çıkmamız işine geliyo. çünkü biz sorun olduğu için kiraya zam yaptırmadık. şimdi olaydan habersiz birilerine evi kiralıyacaklar. sanırım tahliye ettikten sonra belediyeye şikayet etmek iyi olacak, insan hayatı söz konusu..
ama yaşananlar tüğlerimizi diken diken ediyo. hele ki durumu bildirdiğimizde ev sahiplerinin bize verdiği "yıkılsa bile birşey olmaz" cevabı var ki vurdumduymazlığın, ihmalkarlığın boyutlarının ne olduğunu gözler önüne seriyo..
Alıntı:
keremyvz rumuzlu üyeden alıntı
ama yaşananlar tüğlerimizi diken diken ediyo. hele ki durumu bildirdiğimizde ev sahiplerinin bize verdiği "yıkılsa bile birşey olmaz" cevabı var ki vurdumduymazlığın, ihmalkarlığın boyutlarının ne olduğunu gözler önüne seriyo..
Sizin de "r" harflerinden bihaber oluşunuz ve bu konudaki vurdumduymazlığınız da bizlerin tüylerini diken diken ediyor.
Ayrıca oturmuş olduğunuz dönemin kirasını geri istemek de hakkaniyetle bağdaşır bir talep değil.