-
Trafik cezası
Ben dun aracımın fennı muayenesı olmadığı için ceza yedım ama ben aracımı 8 temmuz 2008 de fennı muayene yaptırdım. ruhsatın arkasında tarih ve ımza var fakat bandrol yapıştırılmamış. jandarma trafik boyle olomaz dıe ceza yazdı. Birde ruhsatımın sayfasını alıp tel numarasını bıraktı. bunu yapmaya hakkı varmı.
ve ben durumu duzeltmek ıcın ne yapmam gerek
-
Re: Trafik cezası
aracı bağlamadığına dua et , o telefonu ara, ruhsatın sayfasını alıp muayeneye gideceğini söyle.
-
Trafik belgesinin arkasındaki fenni muayeneye ait bölümdeki tarih ve imzanın sahte olabileceği süphesiyle almış olabilirler. Soğuk damga var mıydı? Eğer gerçekten muayene yaptırmış iseniz cezaya itiraz edebilirsiniz.
-
Aracın fenni muayenesini bizzat mı yaptırdınız? Ya da herhangi bir trafik müşaviri vasıtasıyla mı?
Ankara'da bu şekilde bir kaç olay olmuştu (Muayene istasyonları özelleşmeden önce)ve sonuçta bazı trafik iş takipçilerinin vatandaşlardan araç ruhsatlarını alarak aracı hiç fenni muayeneye sokmadan belge üzerinden işlem yaptırdıkları tespit edilmişti. Üstelik bu muayenelerin çoğunluğu da sahte çıkmıştı.
yapılan fenni muayenenin sahte olmadığının ispatlanabilmesi için de ruhsat üzerine yapıştırılan bandrol ile birlikte "Muayene Harç Makbuzunun" olması gerekmektedir.
Sanırım jandarma aracınızın fenni muayenesinin sahte olabileceğinden şüphelenmiş ve incelenmek üzere ruhsatınızı kriminal labaratuvara gönderecektir.