Kredi kartı ile taksitli alışveriş iptali
Merhabalar.
üniversite öğrencisiyim.
09/03/2009 günü bir mağazadan bir ürünü 20/03/2009 günü teslim almak üzere sipariş ettim ve kredi kartımla 12 taksitli şekilde ödemesini yaptım. Babamın ani hastalığı nedeniyle bu kartın limitine acil ihtiyacım oldu ve alışverişimi iptal etmek istiyorum. Mağaza yetkilileriyle görüştüm ve ürünü teslim almadığım için işlemi iptal edebileceklerini söylediler. Fakat iade bedelinin kartıma taksitli bir şekilde ödeneceği ve bu durumun bankalarla alakalı olduğu söylendi. Bu durumda ben işlemimi iptal etsem de banka paramı 12 ay boyunca kullanacak. Benim merak ettiğim nokta bankaların böyle bir hakkı var mı? Ya da iade bedeli limitime tekrar eklenecek ve taksit bedeli ayrıca (+) ve (-) şeklinde ekstreme mi yansıyacak? Böyle bir durum her bankanın keni kredi kartların uyguladığı bir durum mudur?
Re: Kredi kartı ile taksitli alışvberiş iptali
12 ay boyunca borç kaydedilir, sonra iptal edilir, ana limite dokunmaz. eski haline gelir limit
Cevap: Re: Kredi kartı ile taksitli alışvberiş iptali
Uzun süredir uğraştığım ve kafamın iyice karıştığı bir konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. 21.09.2010 tarihinde modokodan almış olduğum köşe takımını 10 taksite böldürdüm. Yaklaşık 10 gün sonra ürün geldi.Kumaşında sorunlar çıktı. Ürünü hemen geri gönderdim.Uzun bir süreçten sonra, ses çıkmayınca modokoya mobilya hakkında bilgi almak için gittim. Ürünü kısa bir süre sonra yapacaklarını ancak kumaşın boya vermesinin yine söz konusu olabileceğini söylediler.Bende ürünün iptalini istedim. Sorunlarım bundan sonra başladı. Ürün iadesi için kart numaramı ve son kullanma tarihimi istediler. Bankaya dilekçe yazmaları için bu numaraların gerekli olduğunu söylediler. Bende kartın arkasındaki numarayı vermeyeceğimden dolayı sorun çıkmayacağını düşünerek numarayı verdim. Yalnız bana ödeme yaparken bankanın 10 taksit (ilk taksit ödenmiş durumda) şeklinde ödeme yapacağını, paranın tamamının ödenmesinin bankaya bağlı olduğunu söylediler. Her ne kadar ortada kredi kartına bağlı bir para olsada kart limitimin dolmasına sebebiyet vermesi ve her ay para yatmışmı yatmamışmı kontrolleri canımı sıkmış durumda. Bundan dolayı paramın hepsinin geri iadesini istiyorum. Bankanın müşteri hizmetlerini aradığımda bana paranın ne kadarının hesabıma geçeceğinin firmaya bağlı olduğunu söylediler.Yani banka topu firmaya atıyor, firma topu bankaya atıyor.Mağdur olan ben oluyorum.Paranın tamamını almam için yapmam gerekenler nelerdir? Bu dilekçe olayından sonra firma paranın hepsini yatırmak zorunda değil mi?Yani ne kadar yatıracağını kendisi mi belirleyecek? Yoksa bu dilekçeden sonra banka işin peşine düşüp firmadan bu parayı kendisi mi alacak? Burada işleyen süreç nedir? Benim yapmam gereken nelerdir? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...