1 senedir sigortam yokmuş
öncelikle saygı duyup sorunumu okudugunuz ve yardımcı olmaya calıştıgınız ıcın tesekkur ederım ben bır senedır özel bır markette çalışıyordum maaş bodrom lazım oldu kredı cekmem ıcın ve ben bunu ıstedıgımde sıgortam yapılmadıgından varemeyeceklerını sölediler bende ısı bıraktım sımdı dava acmak ıstıyorum . bu ısyerınde fatura ve ırsalıyelerde mal teslım aldıgımdan ımzam da bulunmaktadır bır sene ıcınde basıma bır sey gelecegını söleyerek tazmınat davası ve gecmış prımlerımın yatırılmasını ıstıyorum nasıl bır yol ızlemem lazım ve eger kazanırsam ne kadar tazmınat alırım ve davanın suresı ne kadar surer ılgınıze tesekkurler ıyı calışmalar..
Re: 1 senedir sigortam yokmuş
Arkadaşım sgk nın sitesinden çok basit bir şekilde primlerinin yatıp yatmadığını görebilirsin. Umarım bundan sonra böyle bir hataya düşmezsin. Sorunun cevabına gelince, sen iş sözleşmeni haklı sebeplere dayandırarak feshedebilirsin, sana tavsiyem iş yerinden ayrılmadan çalıştığın yerin bağlı bulunduğu bölge çalışma müdürlüğüne ya da yanlış hatırlamıyorsam 170 nolu telefona şikayetini bildir. alacağın tazminat son ay aldığın maaş kadar olacaktır. ayrıca ihbar alırsın.
İhbar tazminatı alamazsınız, çalışma süreniz 1 yıldan fazla ise kıdem tazminatına hak kazanırsınız.Ödenmemiş primleriniz ödenerek çalışmanız kayıt altına alınmış olur.
Merhaba.Anlattığınız gibi o irsaliye faturalarının imzanız olanların hepsinin bir fotokopisini alın.Başka delil sayılacak belgelerinde aslı fotokopisini alın.SGK bölge müdürlüğüne şikayette bulunun.Ayrıca iş mahkemesinde dava açın.Siz maaşınızı düzenli almışsınız sanırsam.Sadece sigortada sorununuz var anlaşılan.Bunuda belirtin.Ayrıca işverenle anlaşma yapıp sigortamı yatırmayın vereceğiniz parayı bana elden verin diye bir tutumda sergilemiş olabilirsiniz.Böyle yaptınız demiyorum ama böyleyse eğer etik bir tutum değil.Siz haklılığınıza inanıyorsanız elinizde belge delil varsa davanızı hemen açın.
Ayrıca sgk nın sitesinden sigorta yatıp yatmadığı gözüküyor.
boyle bır sey tabıkıde yapmadım sıgortamı elden vermelerını ıstemedım tabıkı.. pekı 1 sene ıcınde benım basıma bır kaza bır olay gelseydı ben bunun altından nasıl kalkardım böyle bır tazmınat davası acabılırmıyım ?..
Başınıza öyle bir olay gelseydi,açabilirdiniz.