-
Sahte İmzalı Senet
Degerli Hukuk severler
2002 Yılında bir şirkete %50 ortaktım,
Şirket 2003 Yılı 7 ayında kapatıldı,
Şirketimize bazen gelip giden, bazende ortağımın ufak tefek işlerini takip eden (resmi olarak değil) Ali isminde bir kişi, bir insandan 3500 USD borç para alıyor, ve karşılığında Senet veriyor ve Senet'e kendi imzasını atıyor, Ancak Borç veren insan, sadece Ali'nin imzası ile bu borcu vermeyeceğini benim ve şirketinde Kefil olmasını istiyor,
Ali benim kendisine kefil olmayacağımı bildiği için Şirketimize geldiğinde kaşemizi senet'e basıyor ve dışarıda "SÖZDE BENİM İMZAMI" atarak Alacaklısını veriyor (Borçlu kısmına Ali yazıyor, Kefil Kısmına Şirketin kaşesini basıyor AMA BENİM İSMİMİ YAZMIYOR)
Senet'te sadece Borç miktarı, ve İmzalar Ali tarafından atılıyor , ve kalan kısım boş bırakılıyor (Vade, düzenlenme tarihi v.s.)
Konu ise,
ve bugün bana bir ödeme emri geldi ancak
1- İmza benim değildir
2- Alacaklı Asıl Borçluya ulaşamadığı için, bana ödeme emri çıkartmıştır, ve imzalar yanında atılmadığı için İmza"yı benim zannetmektedir
2- Şirketimiz 2003 yılında RESMİ OLARAK kapatıldığı halde, sanki şirket 2005 yılında faaliyetteymiş gibi "Senet Tanzım tarihi 15-06-2005" vade tarihi isi 15-03-2006 olarak yazılmıştır
3- Sonradan Benim ismim, Ali'nin ve Kefilin (Şirketin kaşesinin arasina ekleniyor) ve şahsıma ödeme emri gönderiliyor (Ben Şirket Müdürü olmadığım için, Borçlandırılabilmek için ismim ALACAKLI tarafından eklendiğini düşünüyorum)
Ben borca itiraz edeceğim çünkü imza benim değildir
Ve ayrıca 2003 Yilinda kapatilan sirkete, sanki faaliyetteymiş gibi 2005 yılına borç seneti duzenleniyor ve böyle bir tarih atılıyor (Bilmiyorum ama, zamanasimi falan diye birseymi vardir ve eger varsa bunu yapanin alacakli kisi oldugunu dusunuyorum)
Ben pazartesi itiraz edeceğim ama bazi insanlardan duymuştum, ÖDEME EMRİ ÜZERİNDEKİ TOPLAM ALACAK kadar "itiraz için teminat yatırmak" zorundaymışım (Yani 8 milyar) ve bu 8 milyar dava sonuçlanana kadar teminat olarak kalacakmış, (Yaklaşık 1 yılı bulurmuş bu paranın teminatta kalması) ve hatta 8 milyar Artı Yüzde 40 gibi bir rakam yatırmak zorundaymışım
Şimdi işlerim çok iyi değil ve 10 bin lira civarındaki teminatı yatırmam çok zor,
Lütfen bu konuda bilgi verirmisiniz
Ne kadar teminat yatırmak zorundayım veya yatirmak zorundamiyim ve nereye itiraz etmek zorundayım
Saygılarımla
-
Re: Sahte İmzalı Senet
İmzaya itirazınızı İcra Hukuk Mahkemesi'ne açacağınız dava ile öne süreceksiniz. Eğer takibin durdurulmasını istiyorsanız belli bir teminat yatırmanız gerekecektir, bu teminat miktarı hakimin takdirine göre değişir. Eğer teminat yatırarak takibi durdumazsanız takip devam eder ve menkul ve gayrimenkul mallarınız ile bankalar ve diğer 3. kişilerdeki hak ve alacaklarınız haciz edilebilir.
%40 tazminat davayı kaybetmeniz yani senet üzerindeki imzaların size ait olması durumunda söz konusu olur.
-
Kiymeti Vaktinizi ayırıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim, Son bir soru sormak istiyorum,
İcra mahkemesi Muğla"da , ama ben Sinop"ta yaşıyorum, ben bu itirazı Sinop'daki mahkemeye yapabilirmiyim? ve Sinop'taki mahkeme'mi karar verecek acab yatıracağım Teminat miktarına?
Saygılarımla
-
Sinop Mahkemelerine itiraz ederseniz direk yetkisizlik kararı verirler. İtirazınızı Muğla İcra Mahkemesine yapmalısınız. Orada bir Avukata ulaşıp hukuki yardım almalısınız.