"işçinin ihbar tazminatına esas giydirilmiş en son aylık ücretinin 6 aylık tutarı kadar cezai şartı" arkadslar iş sözlesmemde böylebir cumle var bi türlü anlayamadım acıklayabilecek bir arkads varsa cok sevinirim
Printable View
"işçinin ihbar tazminatına esas giydirilmiş en son aylık ücretinin 6 aylık tutarı kadar cezai şartı" arkadslar iş sözlesmemde böylebir cumle var bi türlü anlayamadım acıklayabilecek bir arkads varsa cok sevinirim
arkadaslar bu cümleyi en son alınan brut ücretin 6 katı olarak hesaplayorlar.yaklasık 15 kişiyiz tazminat ödemek durumundayız.bu cümle üzerinden tazminat ödeyeceğimiz için bu cümlenin anlamı bizler için buyuk anlam tasıyor.
ayrıca bizler istifa ettik sözlesmeye göre ödememiz gerekiyor.ancak bir arkadastan almamıslar,diğer kalanlarımızdan aldılar.bu durum ortaya cıktıktan sonra ondan da almak istediler fakat o arkadas tüm çıkış işlemlerini yaptırdıgı için alamıyorlar.acaba bu arkadası örnek gösterek bizlerinde tazminattan kurtulma sansımız olabilir mi.cevap yazan tum arkadslarla 15imiz adına simdiden cooook tesekkur ederim
Bu cezai şart işverenin feshi durumunda işverenin ödemesi için de tanımlanmış mı?
evet tarafların ikisi içine gecerli
hepimiizn istifa nedeni aynı devlette iş buldugumuz için.onceki yazımda anlattıgım sekilde bir arkadstan almadılar,alamıyorlarda.bunu öne sürerek ödemek durumunda kalanlar olarak tazminattan kurtulmamız mumkun olabilir mi.ödemeyen arkadas bize ödemediğini belgelendirecek belgeleri vermeyi kabul etti sagolsun
Bir başkasından alınmamış olması sizden de alınmamasını zorunlu kılmaz.
Daha önce ayrılan kişinin sözleşme şartları farklı olabilir, karşılıklı anlaşma sğlanmış olabilir.
hepimizin sözlesmeleri bire bir aynı.işten ayrılma sebeplerimizde aynı. ondan almama sebepleri nedenini nasıl söyleyeyim almak istemişler diyeyim.devlet destekli bir kooperatif herkes devlet sanıyor ama iş kanununa tabiyiz.cok özür diliyorum işverenin işçilere eşit davranma borcu diye bişey duymustum ama bunu da iddaa edemiyor isek 15-16 kişi olarak yaklasık 120 binliradan vazgecmek zorunda kalcaz.
gerci "işçinin ihbar tazminatına esas giydirilmiş en son aylık ücretinin 6 aylık tutarı kadar cezai şartı "nı cümlesini dogru degerlendirdiklerinden emin değilim.sizce bu cümle ne demk istiyor.
napacaz biz yaww
evet haklısın.bu msn dili iyice yerleşti dilimize