Dış zeminin yükseltilmesi
Merhaba,
Dairem, oturduğum sitede giriş katının hemen üstünde. Site yönetimi, kapalı otoparka geçiş yerini yeniden düzenledi. Bu düzenleme esnasında zemini yükseltti. Şu anda yatak odası penceremden zemine dokunabiliyorum. Yaklaşık 50cm. zemin yükseltildi. Neredeyse bodrum kat olduk. Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı?
Teşekkürler.
Re: Dış zeminin yükseltilmesi
Merhaba,
Sorumu cevaplayabilecek, yorum yapabilecek birileri varsa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Alıntı:
beelzebuth rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Sorumu cevaplayabilecek, yorum yapabilecek birileri varsa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Mimari projenize bakınız, mimari projeye aykırı bir işlem, ancak tüm kat maliklerinin onayı ve belediye gibi yerlerden gerekli izinlerin alınması ise mümkündür. Sanırım mimari projeye aykırı bir durum var. Mimari projede pencerelerin zeminden yüksekliği belirtilmiştir. Ayrıca kapalı otopark nereye yapılmıştır. Mimari projede yoksa, 4/5 çoğunlukla yapılabilir, eğer otopark olan yer mimari projede bahçe vb. yer olarak gözüküyor ise, tüm kat maliklerinin onayı gerekir. Böyle durumlar varsa ilgili yeri söktürüp eski hale getirmek için sulh hukuk mahlemsinde dava açar ve kazanırsınız.
Saygılarımla
Sayın f_doruk,
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Kapalı otopark site içerisinde hali hazırda vardı. Ancak; girişi dar olduğu için otoparkın duvarının bir kısmı yıkılarak yeni bir giriş kapısı yapıldı. Bu yeni kapı girişi bizim yatak odamıza daha yakın (3 metre mesafede) ve buraya yapılan kapıya araç girişi sağlamak için de zemini yükselttiler. Yani; projede olmayan bir değişiklik. Bu durumda projeye aykırı bir durum olduğu için; sadece biz itiraz ediyor olsak dahi site yönetimi çevre düzenlemesini eski haline getirmek durumunda. Peki; bu itiraz için herhangi bir süre var mıdır? Belki yönetim sürenin dolması için bizi oyalamak isteyebilir. Yasal hakkımızın zaman aşımına uğramasını istemem.
Teşekkürler,
İyi haftasonları.
Cevap: Dış zeminin yükseltilmesi
Merhaba,
Projede olmayan bu değişiklikle ilgili itiraz süremiz nedir? Zaman aşımı var mıdır? Yönetim biz, maduriyetimizi düzelteceklerini söyleyerek oyalıyor. Süre varsa dolmadan harekete geçmek istiyoruz.
Teşekkürler.