Trafik tescil şube müdürlüğüne müzekkere
Borçluya yapılan icra takibi kesinleşmiştir. Elimizde sadece borçlunun kimlik bilgileri mevcut. Borçlunun aracı olduğunda aracın plaka nosunu da ekleyerek ilgili trafik tescil şube müdürlüğüne müzekkere yazdırıp aracın kaydına haciz şerhi koydurabiliyorduk. Şimdi elimizde herhangi bir plaka bilgisi olmadığına göre örneğin Gayrettepe trafik tescil şube müdürlüğüne ''Dosyamız borçlusu Ali Beyazıt adına kayıtlı araçların trafik kaydına haciz şerhi işlenmesine karar verilmiştir.'' şeklinde bir müzekkere göndersek, borçlunun aracı olması halinde aracın kaydına haciz şerhi konabilir mi??
Re: Trafik tescil şube müdürlüğüne müzekkere
İlgili İcra Müdürlüğü'nün, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne yazacağı müzekkere ile dosya borçlusuna ait araç bulunup bulunmadığı, kayıtlı araç mevcut ise plakasını talep edebilir, böylece işleme devam edebilirsiniz.
Borçlu İstanbul'da ve İstanbul'da çok sayıda trafik tescil şube müdürlüğü var. Örneğin borçlunun aracı Beşiktaş trafik tescil şubede kayıtlı ama ben borçlunun aracının olup olmadığını dahi bilmediğim için atıyorum Gayrettepe trafik tescil şubeye( ya da herhangi bir tarafik tescil şube müdürlüğüne) dosya borçlusuna ait araç bulunup bulunmadığı, bulunması halinde dosyaya bilgi verilmesini talep ediyorum, daha sonra dosyaya aracın BJK trafik tescil şubede kayıtlı olduğu bilgisi gelince tekrar müzekkere yazdırıyorum. Doğru mu anlamışım?? (cevabınız için şimdiden tesekkur ederim)
Zaten herhangi bir Trafik tescile yazı yazıldığında araç kendi şubelerinde kayıtlı olmasa bile borçlu adına filan yerde filan plakalı araç mevcuttur şeklinde cevap geliyor. Bu cevaba göre tekrar müzekkere yazarsanız kaydi haciz uygulayabilirsiniz.
Cevaplar için tesekkur ederim.