Merhaba,
Boşanma veya tazminat davasında aldatmanın ispatı için,
telefon mesajları ve e-postaları hangi şartlarda sunabiliriz. Doğruluğu nasıl araştırılıyor. Bu konuda yardım rica ediyorum, şimdiden teşekkürler.
Sibel Midan
Printable View
Merhaba,
Boşanma veya tazminat davasında aldatmanın ispatı için,
telefon mesajları ve e-postaları hangi şartlarda sunabiliriz. Doğruluğu nasıl araştırılıyor. Bu konuda yardım rica ediyorum, şimdiden teşekkürler.
Sibel Midan
Sayın sengulalp,
Medeni yargılamada delil ve ispat konusu hakkında ayrıntılı bilgiyi avukatınızdan veya ilgili kitaplardan edinebilirsiniz. Konunun kapsamının çok geniş olması dolayısıyla genel bilgilerden yararlanabilirsiniz. Mahkemeye sunulan e-posta veya telefon mesajlarının değerlendirmesi hakim tarafından yapılacaktır. Doğruluğu konusunda şüphe varsa gerekli mercilere başvuruda bulunulabilir.
Boşanma ve tazminat davalarını ayrı ayrı düşünmeyin. İki ayrı dava gibi algılamayın bunu. Boşanma davası içerisinde tazminat talebiniz de olabilir. Ancak aldatan eşin, sevgilisi konumundaki şahısa ayrı bir tazminat davası Borçlar Kanunu 41/2 madde gereği açılabilir.
Aldatmanın ispatı durumundaki Telefon mesajlarını; eğer telefon makinası üzerinde gönderen ve gönderilen telefon numaraları kısmı görülüyor ise telefon makinasını yada mesaj bilgilerinin kağıda / cd ye (yani digital) aktarılmış hallerini elinizde bulunduruyorsanız mahkemeye delil olarak sunabilirsiniz.
Elektronik postaları ise gönderen ve alan adres bilgilerine sahipseniz ilgili mail kuruluşundan yada pc de kayıtlı ise digital /elektronik ortama aktararak cd ye alıp delil olarak sunabilirsiniz. Bu delillerin doğruluğuna hakim kanaat getirmezse. yada siz bilişim sistemleri konusunda bir uzmandan görüş talep edebilir.
Geçmiş olsun..