Maddi manevi tazminat nedir? Kazanirsam hemen alma ihtimal'i var mi *hemen odenir mi*.
Printable View
Maddi manevi tazminat nedir? Kazanirsam hemen alma ihtimal'i var mi *hemen odenir mi*.
Kazanırsanız! karşı taraf ödemezse, icra yoluyla alabilirsiniz.
Ben tokatta bir öğretmenim,görev yaptığım köydeki imamla şahsi bi meselem oldu olay yargıya taşındı.İmam beni tehtid ettiğini savcıya kendi ağzı ile itiraf etmiş.Bunun için manevi tazminat davası açabilir miyim?
Neticede tehtid söz konusu hem de canıma karşı maddi bir yaptırımı olmalı bu işin öyle değil mi?
kusura bakmayın ama benimde bi sorum olacak ve nereye yazacağımı bilmediğim için buraya yazıyorum....ben bi yaralama olayından dolayı 5 yıl hapis cezası aldım..ve yargıtaya temyiz ettim.yargıtay ise benim dosyamı bozdu ve gerekli indirimle yaptı...ben cezamın 17. ayında tahliye oldum..şu anda ise cezam sadece 5 aya düştü..bu aradaki yattım fazladan 12 ayın hesabını kime soracağım,herhangi bi tazminat alabilirmiyim??şimdiden sağolun...
çekişmeli bir boşanma davasında 20000 tl maddı 20000 tl manevı tazmınat ıstenmekte..hakimın verecegi miktarla ılgili bir yorum yapılabilirmi bu konuda.yaklaşık olarak hakım ne kadar tazmınata hukmeder..tabbıkı şahitlerin beyanı önemli..davalı tarafla anlaşma yolunu düşünürsek bir ışık tutması açısından merak ettımde.saygılar