Site yöneticisi dava açacağını tebliğ etti
Bu forumda daha önce de dile getirmiş olduğum pencere altına monte edilmiş klima dış ünitesini 15 gün içinde yerinden kaldırmadığım takdirde yönetici dava açacağını tebliğ etti. Bu konuda bana yanıt vermiş olanlara teşekkür ederek, mümkünse şu sorularıma yanıt rica ediyorum.
1- Yargıtay içtihatlarının esas alındığını biliyorum. Ancak, günün değişen koşullarına göre Yargıtay'tan farklı karar çıkma olasılığı var mıdır?
2- 40 küsur yıl sonra değişen KMK bazı sorunlara çözüm getirirken bazı yeni sorunlar da yarattı. Örneğin benim durumumda, 30 ve 50'şer dairelik 3 sitenin toplu yönetim planını toplantıya katılan çoğunluk oluşturdu. Bunların arasında teknolojiye yabancı ve hiç esnek ve uzak görüşlü olmayan insanlar coğunlukta.
Benim kat maliki olduğum sitede her iki cephede de balkon var, dış üniteyi herkes gibi camla kapattığım balkona koymam için israr ediyorlar. Ben de bu durumda camların en az yarısını açık tutmam gerekeceği için bunu istemiyorum.Ama diğer sitelerin balkonu yok. Onlar klimanın nimetlerinden yararlanmak isteseler, nereye koyacaklar? Bunu hiç düşünmeden yönetim planı yapılmış. Değitirmek için 4/5'in onayı lazım ki mümkün değil. Yargıtay bunları değerlendirir mi?
3- Yönetici, yönetim planına aykırı başka şeyler yapmış kat malikleri varken ( kapıları çelik kapı ile değiştirmek, pencere çerçevelerini pimapen ile değiştirmek, balkon badanası rengini değiştirmek, evde hayvan beslemek gibi)
bunları takip etmiyor, sadece benim klimam ile uğraşıyor. Ben de dava açabilir miyim?
4- Ben klimamı bu yönetim planının kabulünden bir yıl önce takdırdım. Bu bana
bir hak sağlar mı?
Teşekkür ederim.
Re: Site yöneticisi dava açacağını tebliğ etti
Merhaba,
Yargıtay kararlarına göre klima dış duvara takılı ise kaldırılmalıdır. Zira dış duvar ortak yerdir. Ama pencere ve balkonlara takılabilir. ancak bununda bir diğer şartı diğerlerini rahatsız etmemesi, özellikle yatak odası taraflarına taktırmaktan veya gece çalıştırmaktan kaçınmak gerekir.
Yargıtay 18. Daire kararı: 24.2.1988 Tarih, 1998/135 Esas, 1998/1715 Karar.
Yargıtay 18. Daire kararı: 8.5.1998 Tarih, 1998/4253 Esas, 1998/5094 Karar
Saygılar
Tekrar Merhaba,
Kat Maliklerinin % 80'i sizin mevcut klimanız (eğer duvara kurulu ise) için yazılı onay verirse yönetici size karşı dava açamaz açsa bile haklı çıkmaz.
Alıntı:
iskenderc rumuzlu üyeden alıntı
Tekrar Merhaba,
Kat Maliklerinin % 80'i sizin mevcut klimanız (eğer duvara kurulu ise) için yazılı onay verirse yönetici size karşı dava açamaz açsa bile haklı çıkmaz.
Merhaba,
Üç ayrı site ise bunların toplu yapı olarak yönetilebilmesi için, tapuda olan ve her site siçin yarı olan yönetim planlarının tek bir yönetim planı olarak ve 4/5 çoğunluk sağlanarak tapuya tescili gerekir. Aksi takdirde yapılan yönetim planı sadece imzalayanları bağlayacak yönetim planı benzeri bir sözleşmeden öteye geçemeyecektir.
Saygılarımla