Resen Emeklilik ve memuriyet
arkadaşlar herkese merhaba ben 2004 hava astsubay m.y.o mezuyum 2006 yılında mezun oldum. 28.08.2008 tarihinde hava kuvvetlerinden resen emekli gösterilerek ilişigim kesildi,ama sunu belirteyim ben y.a.ş kararları yada mahkeme kararı ile atılmadım ahlaksızlık nedeni ile atıldım .benim kafama birkaç soru takıldı cevaplarsanız sevinirim .İlk olarak resen emekli oldugum için bir daha memur olamaz mıyım? İkinci olarak resen emekli olarak atıldıgım için askeriyeye dava acabilir miyim ? Maddi ve Manevi olarak ,üçünçü olarakta bana tazminat cıkarıldı bugun itibari ile elime ulaştı 12300 lira bunun reddine karşı dava acma hakkım var mı? sonuçta beni attılar hiçbir hakkımı alamadım oyakta biriken paramı üç senemi doldurmadıgım için vermediler beni bilgilendirir iseniz sevinirim .
Re: Resen Emeklilik ve memuriyet
sevgili arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diyorum şunu belirtmek isterim ki mevcut kanunlara göre Re'sen T.S.K. dan ilişiğin kesildiği için sana askeri okulda yapılan masrafın iki katını tazminat olarak isterler bunun sebebi mecburi hizmet süren olan 15 yılını doldurmaman ikincisi 3 yılını doldurmadığın için oyaktan da paranı alamazsın ve yine oyak kanununa göre orada biriken para oyak a kalır üçüncüsü emekli sandığında sadece görev yaptığın yıllar için bir sigortan vardır başka kurum veya kuruyuşta iş bulupta çalışırsan sigortan çalıştığın yolon üzerine biner .kısacası T.S.K senin için hayırlısı olsun
Re: Resen Emeklilik ve memuriyet
Alıntı:
Coldneval2006 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar herkese merhaba ben 2004 hava astsubay m.y.o mezuyum 2006 yılında mezun oldum. 28.08.2008 tarihinde hava kuvvetlerinden resen emekli gösterilerek ilişigim kesildi,ama sunu belirteyim ben y.a.ş kararları yada mahkeme kararı ile atılmadım ahlaksızlık nedeni ile atıldım .benim kafama birkaç soru takıldı cevaplarsanız sevinirim .İlk olarak resen emekli oldugum için bir daha memur olamaz mıyım? İkinci olarak resen emekli olarak atıldıgım için askeriyeye dava acabilir miyim ? Maddi ve Manevi olarak ,üçünçü olarakta bana tazminat cıkarıldı bugun itibari ile elime ulaştı 12300 lira bunun reddine karşı dava acma hakkım var mı? sonuçta beni attılar hiçbir hakkımı alamadım oyakta biriken paramı üç senemi doldurmadıgım için vermediler beni bilgilendirir iseniz sevinirim .
Memur olmanıza engel bir durum olduğunu sanmam.Çıkarılma nedeniyle dava açabilirdiniz ancak süreyi kaçırmışsınız.Ödenmesi istenen tazminata karşı dava açabilirsiniz.