Emekli sandığından emekli bayan bağkur emeklisi babasından yetim maaşı da alabilirmi?
Herkese selamlar iki sorum olacaktı cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler
1- Emekli sandığından emekli bekar bayan , aynı zaman da bağkur emeklisi babasından da yetim maaşıda alabilirmi?
2-Bağkur dan dul maaşı alan bir bayan aynı zaman da babasından dolayı bağkurdan yetim maaşıda alabilirmi?
Re: Emekli sandığından emekli bayan bağkur emeklisi babasından yetim maaşı da alabilirmi?
Alıntı:
scarnage rumuzlu üyeden alıntı
Herkese selamlar iki sorum olacaktı cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler
1- Emekli sandığından emekli bekar bayan , aynı zaman da bağkur emeklisi babasından da yetim maaşıda alabilirmi?
2-Bağkur dan dul maaşı alan bir bayan aynı zaman da babasından dolayı bağkurdan yetim maaşıda alabilirmi?
Vefat eden kişinin ölümü 1 Ekim tarihinden sonra olup, aylık ve gelirler bu tarihlerde, yeni dönemde bağlanacak ise,
1- Yetim aylığı alacak çocuklar için ortak koşullardan bir tanesi, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olmasıdır. O nedenle, her iki aylığı da aynı anda alamayacaktır...
2- Aynı sigorta kolu kapsamında, ölen eşinden dul aylığı veya ölen ana veya babasından dolayı yetim aylığına hak kazanan hak sahipleri, tercih ettikleri aylıklardan birini alırlar.
Re: Emekli sandığından emekli bayan bağkur emeklisi babasından yetim maaşı da alabilirmi?
Alıntı:
dursunsir rumuzlu üyeden alıntı
Vefat eden kişinin ölümü 1 Ekim tarihinden sonra olup, aylık ve gelirler bu tarihlerde, yeni dönemde bağlanacak ise,
1- Yetim aylığı alacak çocuklar için ortak koşullardan bir tanesi, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olmasıdır. O nedenle, her iki aylığı da aynı anda alamayacaktır...
2- Aynı sigorta kolu kapsamında, ölen eşinden dul aylığı veya ölen ana veya babasından dolayı yetim aylığına hak kazanan hak sahipleri, tercih ettikleri aylıklardan birini alırlar.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Vefat 1980 yılında oldu .Ben de emekli sandığından 2003 de emekli oldum . Bu iki maaşı birden almam için yeterlimidir?
Alıntı:
scarnage rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Vefat 1980 yılında oldu .Ben de emekli sandığından 2003 de emekli oldum . Bu iki maaşı birden almam için yeterlimidir?
Devredilen 1479 Sayılı Bağ-Kur Kanunu'nun 45. maddesine göre, Bağ-Kur kapsamında, Kız çocuklarının yetim aylığı alabilmeleri için herhangi bir sosyal güvenlik kanunu kapsamında çalışmamaları ve bu kanunlar kapsamındaki çalışmalarından dolayı gelir ve aylık almamaları gerekmektedir.
Hatta kız çocuklarına Bağ-Kur kapsamında bağlanan yetim aylıkları evlenmeleri veya diğer sosyal güvenlik kanunları kapsamında çalaşmaları durumunda kesilmektedir.
O nedenle, sizin emekli sandığı iştirakçisi olmanız ve sandıktaki çalışmalarınızdran dolalayı aylık almanız nedeniyle Bağ-Kur kapsamında yetim aylığını alamazsınız.