İsteğe bağlı bağkur sigortalıların anne ve babalarının durumu
Esnaf bağkurlu iken isteğe bağlı sigortaya geçtim. Ben, eşim ve çocuklarım sağlık yardımından faydalanıyoruz. annem ve babamın da benim sigortam dolayısıyla sağlık yardımında yararlanması gerektiğini düşünüyorum. SGK başvuracağım anne ve babam için... bu başvuru sonrasında onlara da sağlık karnesi çıkartırabilir miyim?
Re: İsteğe bağlı bağkur sigortalıların anne ve babalarının durumu
Alıntı:
denden rumuzlu üyeden alıntı
Esnaf bağkurlu iken isteğe bağlı sigortaya geçtim. Ben, eşim ve çocuklarım sağlık yardımından faydalanıyoruz. annem ve babamın da benim sigortam dolayısıyla sağlık yardımında yararlanması gerektiğini düşünüyorum. SGK başvuracağım anne ve babam için... bu başvuru sonrasında onlara da sağlık karnesi çıkartırabilir miyim?
Anne babanızın bakımını siz üstlendiyseniz gerçekleştirebilirsiniz başvurunuzu gerçekleştirin eğer sonuç çıkmazsa anne babanız üzerindeki mal varlığını paylaştırarak yoksul fonundan yararlanır (yeşil kart) dürüst bir çözüm değil ama :(
Re: İsteğe bağlı bağkur sigortalıların anne ve babalarının durumu
4(a) ve 4(b) kapsamındaki Sigortalıların,
her türlü kazanç ve irattan elde ettiği aylık gelirlerinin toplamının asgari ücretin net tutarından (477,18 TL) daha az olan ve diğer çocuklarından sağlık yardımı almayan ana ve babası, genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi olarak kabul edilir...
Kuruma başvurunuz sonucunda yapılacak gelir testi yöntemi ile aylık gelirleri asgari ücretin netinin altında olması halinde, anne ve babanızı kendi sigortalılığınız kapsamında sağlık hizmeti almasını sağlayabilirsiniz.. Bu arada, sağlık karnesi uygulaması kaldırıldı... onun yerine T.C. Kimlik numarası ile sistemden yararlanabilmektedirler...