Anlaşmalı Boşanma Protokolü Velayet
Eşimle anlaşmalı olarak boşanmak istiyoruz. Anlaşmamıza göre çocuğumuzun velayeti bende (babada) kalacak. Fakat yaşı küçük olduğu için annenin yanında kalmasını benimde istediğim zaman çocuğu görüp müsait olduğum zamanlarda bende kalmasını uygun gördük. Bu duruma örnek bir protokol nasıl olur?
Re: Anlaşmalı Boşanma Protokolü Velayet
Anlaşmalı boşanmalar Çiftlerin (bayan/erkek) Bizzat Hakim huzuruna çıkarak/çıkılarak yapılır..
Bunun içinde Anlaşan çiftler 'AİLE MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ' (bulunulan yerde yoksa) 'Aile Mahkemesi Sıfatıyla, ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ'
Avukatlar/veya şahsen Mahkemeye Boşanma başvurusu veya dilekçesi yazaraktan Mahkemeden Boşanmak için gün/tarih alabilirler.
Avukat aracılığıyla olacak Anlaşmalı boşanma ücreti/bedeli (Avukat,parası ve mahkeme masrafları) yine çiftler tarafından anlaşılarak veya gönüllü tek taraf karşılaya bilir.
hakim velayetin bende kalmasına ancak çocuğun annenin yanında benim rızamla kalmasına birşey der mi?
Bu konuda Karşılıklı (Ayrılacak olduğun eşinle) Anlaştığınızı ve iki tarafında sözlü olarak 'Mahkeme Syn Hakimi'ne' ifadesinde anlatacak.. Örnek: Çocuğumuzun velayeti Baba'da kalacak ama 'Çocuğumuzun ufak olması ve Anneye muhtaç durumda olmasından, Anneye muhtaciyeti zamanın gecinceye kadar Annede kalıp masraflarınada Baba tarafından yardım edilerek,ve bu süre zarfında Baba'nında hafta sonu ve istediği her zaman çocuğunu görme hakkına sahip ola bilme vs...
Bu nasıl?
Müşterek çocuğun velayeti babaya verilecek. Ancak çocuğun anne bakımına ihtiyaç yaşında olduğundan babanın rızasıyla anne yanında kalmasına ve babanın müşterek çocuğun giderlerine ortak olmasına ve istediği zaman şahsi ilişki kurmasına taraflar hemfikirdir.
Bu şekilde (siz ve eşiniz) 'Mahkeme syn Hakimi'ne' Anlaştığınızı sözlü olarak anlatın..
Alıntı:
repola rumuzlu üyeden alıntı
Bu şekilde (siz ve eşiniz) 'Mahkeme syn Hakimi'ne' Anlaştığınızı sözlü olarak anlatın..
buna hakim sorun çıkarır mı?
Sizin için en kolayı; Eşinle beraber bir Avukat' ın Yanına gidip Yukarıda yazılanları anlatın ve Avukat'ın yazdığı savunma dosyasını eşinle beraber imzalayın Mahkemeye çıktığınız zaman Hakim size fazla soru sormaz Diğer gerekn işlemleri Avukatınız halleder.
Cevap: Re: Anlaşmalı Boşanma Protokolü Velayet
hukukcu degılım ancak bıldıgım kadarıyla bız erkeklerın boyle bır sansı malesef yok bence ne anlasmaya yanasılması konusunda esınıze ne avukata pek guvenmeyın ınceledıgım ve gordugum kadarıyla hep anneler almıs velayetı bende bebegımden ayrıyım ancak elım kolum baglı ben olsam hıc rıske gırmezdım
Cevap: Re: Anlaşmalı Boşanma Protokolü Velayet
b ukonu ıle ılgılı bılgısı ve tecrubesı olan varsa yardımlarınızı beklıyorum