Re: Askeri mahkeme kararları
Benim 28.08.2008 tarihinde Hava Kuvvetlerinden ahlaksızlık nedeni ile ilişigim kesildi. terhis belgemde Resen emekli yazıyordu. 2004 hava astsubay meslek yüksekokulu girişliyim 2006 mezunuyum .İlişigim kesildikten sonra bugun itibari ile bana ödenecek tazminat tutarı çıkarıldı. Kafama takılan sey beni kurum attı bu parayı dava acsam ödememe gibi bir durumum olabilir mi?
Alıntı:
Coldneval2006 rumuzlu üyeden alıntı
Benim 28.08.2008 tarihinde Hava Kuvvetlerinden ahlaksızlık nedeni ile ilişigim kesildi. terhis belgemde Resen emekli yazıyordu. 2004 hava astsubay meslek yüksekokulu girişliyim 2006 mezunuyum .İlişigim kesildikten sonra bugun itibari ile bana ödenecek tazminat tutarı çıkarıldı. Kafama takılan sey beni kurum attı bu parayı dava acsam ödememe gibi bir durumum olabilir mi?
Hayır, böyle bir şey olmaz. Eğer zorunlu hizmet süreniz bitmeden önce firar edip ayrılırsanız veya ordu sizi ihraç ederse (sağlık sorunları hariç ne sebeple olursa olsun), tazminat ödemek zorundasınız. Size gelen miktar hakkında temyize gidebilirsiniz ki herkes bunu tavsiye etmekte, çünkü temyizde, bu miktar, oldukça düşürülüyor.
Bu konu hakkında hiçbir bilgim yok temyize gitmek için ne yapabilirim peki ?
yargılandığın mahkemeden başvuracaksın diye biliyorum ama