Re: firar cezasi hakkinda
Alıntı:
islambol2000 rumuzlu üyeden alıntı
2002 mezunu bir astsubayim. Meslek hayatimda belli trihlerde bazi firarlarim oldu sonuc olarak 14 temmuz 2008 tarihinde res'en ilisigim kesildi.İlisigimi mahkeme kesmedi hakkimda 1nci ve 2nci sicil amirim tarafindan dyuzenlenmis kotu sicil belgem yok.Ayrica YAS kararlari ile de atilmadim.Baglı oldugum kuvvet tarafindan disiplinsizlik sebebiyle ilişiğimin keisldigini öğrendim ama neye binayen kesildi bilmiorum.Zaten ayrilmak istediğim içinde pek üstüne gitmedim.benim baska brir sorm olacak size biraz uzun ama zaman ayirip okursaniz çok sevinicem.Gecen gun elime bir gerekceli bir hukum yazısı geldi işlemiş oldugum firar suçlariyla ilgili.Ben anlamayadim şimdi kagitta yazanin aynisini buraya yaziorum yardimci olursaniz çok sevinirim.
Sanık TSK'dan ilişiği kesilmiş P.Astsb.Kd.Çvş.Yusuf ATİK'in 01.05.2006-09.05.2006 tarihleri arasinda firar suçunu işlediği kanıtlandıgından eylemine uyan As.C.K.nun 66/1-a maddesi geregince faile ve fiile ilişkin artırım nedeni gorülmediğinden alt sınırdan uygulama yapilarak takdiren 1 yıl hapis cezasi ile mahkumiyetine,
Sanıgın 6 haftalık yasal sure içerisinde kendiliğinden birliğine katılmıs olması hususu nazara alınarak As.C.Knun 73 maddesi uyarinca cezasindan 1/2 oraininda indirim yapilarak 6 ay hapis cezasi ile mahkumeyitine,
İyi hal filan ordan da indirim yapmislar neticeten 5 ay hapis cezasina mahkumeyetime karar vermişler.
Onemli olan nokta simdi yaziorum
CMK'nun 231/5 maddesi geregince HUKMUN ACIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASINA,aynı kanunun 231/8 maddesi geregince sanıgın 5yıl süre ile denetime tabi tutulmasina,denetim suresi içinde saniğa baska bir yükümlülüğün yüklenmesine yer olmadigina die bir yazi var ben anlayamadim simdi ben bu cezayi yatacak miyim yoksa benim hukmumun aciklanmasi geriye mi birakildi anlamadim yardimci olursaniz sevinirim.....
Merhaba arkadaşım,
Mayıs 2006'daki firar suçunun cezası, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kanununa tabi olmuş, yani 5 sene içerisinde başka bir suç işlememen kaydıyla yatmayacaksın. Eğer 5 sene içerisinde başka bir suç işlersen, 2006 yılında hükmünün açıklanması geri bırakılmış olan cezanı (yani 6 aylık cezayı) da çekersin.
Re: firar cezasi hakkinda
Alıntı:
kuzgun80 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşım,
Mayıs 2006'daki firar suçunun cezası, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kanununa tabi olmuş, yani 5 sene içerisinde başka bir suç işlememen kaydıyla yatmayacaksın. Eğer 5 sene içerisinde başka bir suç işlersen, 2006 yılında hükmünün açıklanması geri bırakılmış olan cezanı (yani 6 aylık cezayı) da çekersin.
kuzgun80 e aynen katılıyorum.Sadece 6 ay değil 5 aylık cezanın infazı yapılır.