İşten ayrılmak istiyorum ama hakedişlerim nedir
Merhaba büyük bir bankanın bir iştirakinde çalışıyorum emekliliğime 18 ay kaldı teşvik uygulamasıda var kriz dolayısıyla 2009 yılı iznimi 19 aralık 2008 çıktım 35 gündü toplam 2009 22ocakta bıttı şimdi işten ayrılırsam yılı tam doldurmadığım ıcın izin kesilecek ama iki aylık 2009 çalışmasından dolayı kısıterlın sistemıi uygulanıp az bir izin hakedişim olabilirmi 2009 için haziran ayında yakacak yardımı alıyoruz yılda bir kez bunun icinde hakedişim olabiirmi az da olsa ayrıca kıdemi tesvık uygulamaları var işyerinde 20 yılı tarih olarak doldu ama grevler dolasıyla iş akdi durduğundan 20 yılnın dolmasına 2 ay var acaba kıdem tazmınatı 19 yılmı yoksa 19 yıl 10 ay üzerindenmı hesaplanır saygılar
Re: işten ayrılmak istiyorum ama hakedişlerim nedir
İzinde kısmi hak ediş olmaz.
Yakacak yardımında da tahminim bir sonraki yıl için yapılan yakacak yardımı olacak bahsettiğiniz, dolayısıyla hak kazanamazsınız, kısmi uygulama yapılmaz diye nüyorum.
Kıdem tazminatında kıdem tazminatına esas ücretiniz ile günlük kıdem tazminatı tutarınız belirlenip, çalıştığını gün sayısına göre hesaplanır.Dolayısıyla 19 yıl olarak değil, örneğin 19 yıl 10 ay 17 günlük kıdem tazminatı hesaplanması gerekir.
Re: İşten ayrılmak istiyorum ama hakedişlerim nedir
3 yıldır çalıştığım işyerimden istifa etmem durumunda kıdem tazminatı alamıyorum sanırım. peki herhangi bir tazminat almam sözkonusu mu? istifa sebebim özel sebepler... yani işyeri ile herhangi bir sorunum bulunmamakta...
vereceğiniz değerli bilgiler için şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar.
Re: İşten ayrılmak istiyorum ama hakedişlerim nedir
Özel sebepleriniz nedeniyle istifa etmeniz durumunda herhangi bir tazminata hak kazanamadığınız gibi, ihbar süresine uyma yükümlülüğünüz bulunmaktadır.İhbar öneline uymazsanız, ihbartazminatı ödemek durumunda kalırsınız.