İşimden istifa ettim fakat sanırım biraz yardıma ihtiyacım var
işimden istifa ettim fakat bazı sorularım olacak umarım yardımedebilirsiniz.
işe giriş tarihim 06.10.2008
istifa tarihim 17.02.2009
ocak ayına kadarki sürenin deneme süresi olduğu maaşımın 1000 YTL olduğunu,
ocak ayından sonra bunun değişeceği konuşuldu işe girerken.
fakat hiç bi şekilde konuşma olmadı ve maaşda vermedikleri için bilemiyodum.
istifa ederken alıcaklarımı 1000 tl üzerinden hesapladılar.
01.11.2008 tarihinde sözleşme imzalandı. ve sskmı bu tarihten sonra başlatıldı
fakat işverenle aramızda imzalanan sözleşmenin ücret yazılı sayfasını kendileri değiştirip 750 TL yazarak sskmı bu ücret üstünden yatırdılar.
haftalık çalışma saati olarak 45 saat olarak yazılı fakat ben haftada en az 60 saat açlışıyodum ve bunun üstüne dahi fazla mesai yapmam isteniyodu
ama fazla mesai ücreti hiçbi zaman sözkonusu olmadı ve ödenmedi.
kanuni olarak işten ayrılmadan 15 gün önceden haber vermem gerekiyomuş ben hemen ayrıldığım için 15 günlük ücret kesintisi olacağını söylediler ve 1000TL üzerinden kesinti yaptılar.
aralık ayı maaşı dahil herhangi bi ödeme henüz alamadım.
yarın vereceklerini söylediler
işten ayrılırken ibraname imzalattılar hiçbir alacağım kalmamıştır diye
fakat o ibranameyi geri aldım su an bende.
yarın paramı verirlerken o ibranameyi isticekler tekrar.
verdikten sonra herhangi bir kanuni yola başvururken önüme bi engel olarak çıkarmı bu
belgeyi vermessem paramı vermicekler.
biras amatörce bi anlatım oldu umarım kusuruma bakmazsınız.
su andan itibaren nası bi yol izlemem gerekir??
yardımlarınız için simdiden çok teşekkür ederim
Re: İşimden istifa ettim fakat sanırım biras yardıma ihtiyacım var
İbranamenin içeriğini aktarabilir misiniz?
Alıntı:
seyyah78 rumuzlu üyeden alıntı
İbranamenin içeriğini aktarabilir misiniz?
tüm alacaklarımı aldığım konusunda yazılar var ve
iş kanunu , sosyal sigortalar kanunu borçlar kanunundan ve iş sözleşmesinden kaynaklanan hiçbir konuda hak ve alacağım kalmadığını dolayısıyla işverenden maddi ve manevi anlamda herhangi bir hak talep etmeyeceğimi beyanla işvereni geridönüsü olmayacak şekilde ibra ederim
şeklinde son paragraf var
Eğer ibranamede alacakların tutarları yazmıyorsa bu geçersiz bir ibranamedir.
Bence çalıştığınız aralık-ocak aylarının ücretlerini verirlerse yargı yoluna başvurmayın. İspat etseniz bile fazla çalışma ücreti alacağınız çok cüzi bir miktara tekabül eder. Bunun için en az 1 yıl iş mahkemelerinde uğraşmaya değmez.
Alıntı:
Eğer ibranamede alacakların tutarları yazmıyorsa bu geçersiz bir ibranamedir.
Bence çalıştığınız aralık-ocak aylarının ücretlerini verirlerse yargı yoluna başvurmayın. İspat etseniz bile fazla çalışma ücreti alacağınız çok cüzi bir miktara tekabül eder. Bunun için en az 1 yıl iş mahkemelerinde uğraşmaya değmez.
15 günlük ihbar süresi kesintisini geri istiicem en azından
iş kanununun 24. maddesine göre maaşımı ödemedikleri için önceden haber vermeden çıkabilirmişim işten
paramı alsamda dilekçe verip inceleme başlatiim diorum
en azından dier çalışan 80 kişinin haklarını yememiş olurlar
Alıntı:
yamacch rumuzlu üyeden alıntı
15 günlük ihbar süresi kesintisini geri istiicem en azından
iş kanununun 24. maddesine göre maaşımı ödemedikleri için önceden haber vermeden çıkabilirmişim işten
paramı alsamda dilekçe verip inceleme başlatiim diorum
en azından dier çalışan 80 kişinin haklarını yememiş olurlar
Evet ÇSGB Bölge Müdürlüğüne (Unkapanı) başvurabilirsiniz. Tabi ki ücreti ödenmeyen veya eksik ödenen bir işçinin iş sözleşmesini İş Kanununun 24. maddesine göre haklı nedenle (feshi ihbar öneli vermeden) fesih hakkı var. Ancak burada da fesih bildirimini yazılı olarak (tercihen noter kanalıyla-ör. ücretimin eksik ödenmesi nedeniyle iş sözleşmemi İş K. md. 24 uyarınca feshediyorum) yapmanız daha iyi olurdu.
Alıntı:
Evet ÇSGB Bölge Müdürlüğüne (Unkapanı) başvurabilirsiniz. Tabi ki ücreti ödenmeyen veya eksik ödenen bir işçinin iş sözleşmesini İş Kanununun 24. maddesine göre haklı nedenle (feshi ihbar öneli vermeden) fesih hakkı var. Ancak burada da fesih bildirimini yazılı olarak (tercihen noter kanalıyla-ör. ücretimin eksik ödenmesi nedeniyle iş sözleşmemi İş K. md. 24 uyarınca feshediyorum) yapmanız daha iyi olurdu.
istifa dilekçemde diğer nedenlerle birlikte ücretimin ödenmemesi maddeisnide yazdım
yeterli olurmu acaba?
Alıntı:
yamacch rumuzlu üyeden alıntı
istifa dilekçemde diğer nedenlerle birlikte ücretimin ödenmemesi maddeisnide yazdım
yeterli olurmu acaba?
Keşke bunu baştan söyleseydiniz. Sizinki bir istifa değil İş K. md 24'e göre haklı nedenle fesih. Doğru hareket etmişsiniz. Yeterli olur. İşverenin15 günlük kesintiyi yapması hukuka aykırı.
Ücretiniz ödenmediği takdirde hem İş Mahkemesinde dava açın hem de Bölge Çalışma'ya şikayet dilekçesi verin.
Bu arada ibranamede miktar yazılı mı?
Bir de ibraname de hangi tarih belirtilmiş?
Alıntı:
Keşke bunu baştan söyleseydiniz. Sizinki bir istifa değil İş K. md 24'e göre haklı nedenle fesih. Doğru hareket etmişsiniz. Yeterli olur. İşverenin15 günlük kesintiyi yapması hukuka aykırı.
Ücretiniz ödenmediği takdirde hem İş Mahkemesinde dava açın hem de Bölge Çalışma'ya şikayet dilekçesi verin.
Bu arada ibranamede miktar yazılı mı?
Bir de ibraname de hangi tarih belirtilmiş?
ibranamede miktar yazılı değil
tarih olarakda sadece benim imzamın altında istifa ettiim tarih yazıyo
birde 45 saat üstü çalıştıım sürenin masai ücretini isteyebilirmiyim
ki haftada en az 60 saat çalışıyodum ki bunun üstüne bile mesai yaptırıyolardı
Merhabalar benim bi sorum olacaktı bende istifa ettim 06,03,09 tarihi itabari ile ihbar sürem 28 gün tamamlayarak işten ayrılcam ama bu tahrihten sonra kaç saat çalışmam gerekiyor..insan kaynakları bana 28 gün için 210 saat kendi çalışma sürem için 154 saat uyguluyor toplamda 368 saat oluyor benim 230saat fazla mesaim var istersen çıkışını verelim ama fazla mesaiden keselim diyorlar... böğle bi uygulama varmı sonuçta ben istifa ettikten sonra ihbar süremi tamamlıyorum çalışıyorum 154 saati anlamıyorum