Şu anda yargıtayda dosyam var ben yarın pasaport işlemlerine başlasam bana pasaport verirlermi?
Printable View
Şu anda yargıtayda dosyam var ben yarın pasaport işlemlerine başlasam bana pasaport verirlermi?
17 yaşındayken bir olaya karışmıstım suçum nitelikli dolandırıcılık yaşım suan 23, mahkeme kararında açıkça yurtdışı yasağı diye bahsedilmiyor.. Acaba bir madde olarak geçiyor olabilirmi? eğer öyleyse ilgili madde kaçıncı maddedir.
teşkkür ederim.
Vergi borcu dışında kimseye yurtdışı çıkış yasağı konulamaz, ancak aldığınız cezanın infazını tamamlamadıysanız hakkınızda yakalama kararı çıkmış olabilir bu durumda da havaalanında yakalanırsınız.
Bu nedenle cezanızın infazını tamamladıysanız gönül rahatlığıyla yurtdışına çıkabilirsiniz.
Cezanızın infazı tamamlanmadıysa zaten iş sınır kapısına kalmaz emniyet GBT kayıtlarında isminize rastlanır ve hemen infaz savcılığına sevk edilirsiniz. Bunun dışında mahkemece hakkınızda herhangi bir nedenle verilmiş yurt dışına çıkış yasağınız yoksa pasaport da alabilir yurt dışına da çıkabilirsiniz.
iyi günler
ben sorum :
ben 1997 de almanyadan yurtdışı oldum beni 2tane polis burada havalanı polisine teslim etti.bana burada pasoport hakkında birşey söylemediler
gecenlerde yeni pasoport almak için baş vurduğumda bana,senin pasaportun var dediler ve bakırköy cumhuriyet savcılığında olduğunu söylediler.şimdi ben bu pasaportu nasıl alacam bu kadar sene geçmesine ramen .nasıl bir yol izlemem lazım .şimdiden cwvaparınız için teşekkür ederim
saygılarmla
bakirkoy cumhuriyet savciligina dilekce ile basvuracaksiniz onlarda size geri iade edecekler