Bakaya olarak AÖF ve lisans okuma
Öncelikle 87 doğumlu olduğumu söyleyeyim şuan af ile hazırlık okuyorum.Ama af fın hazırlıklara uygulaması farklı olduğundan şuan bakaya olarak sınavlara gireceğim.Bu süre içinde eğer öss yi kazanırsam lisans ta yaştan dolayı askerlik durum belgesi sormayacaklar.Acaba bu bakaya olarak öğrenci belgesi aldığımda bu belgeyle sevkimi okul bitirene kadar ertelettirebilirmiyim ? Öss başvuruyla yoklama kaçağı durumuna düştüğümden tecil yapamamıştım.
Bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.Sadece okuyucu olmayın yorumda yapın.Şimdiden teşekkürler.
Re: Bakaya olarak aöf ve lisans okuma
Alıntı:
mysteryx rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle 87 doğumlu olduğumu söyleyeyim şuan af ile hazırlık okuyorum.Ama af fın hazırlıklara uygulaması farklı olduğundan şuan bakaya olarak sınavlara gireceğim.Bu süre içinde eğer öss yi kazanırsam lisans ta yaştan dolayı askerlik durum belgesi sormayacaklar.Acaba bu bakaya olarak öğrenci belgesi aldığımda bu belgeyle sevkimi okul bitirene kadar ertelettirebilirmiyim ? Öss başvuruyla yoklama kaçağı durumuna düştüğümden tecil yapamamıştım.
Bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.Sadece okuyucu olmayın yorumda yapın.Şimdiden teşekkürler.
Aöf hazırlık af tecili şubatta bitti,bundan sonra bakayasınız,öss ye girmenize gerek yok, 3. sınıfa geçtiğinizde öğrenci durum belgenizle teciliniz yapılır.
Bende durumumu sormak istiyorum izninizle.ocak 1975 doğumluyum.94te girmiş olduğum mimarlık bölümünü 22 şubat2009 itibari ile bitirdim.biri amcama biride abime olmak üzere 2 tebligatım var.bakaya yada yoklama kaçağıyım yani.okulumun bitmesini beklediğimden vede işime geldiği için askerlik şubesine hiç uğramadım.öğrendiğim kadarıyla yedek subaylık hakkımın yanması söz konusu.sormak istediğim husus 1yıldan fazla cezaya çarptırılırsam ve bu ceza paraya çevrilirse yedek subaylık hakkım yanarmı yoksa hapis cezası paraya çevrilince yedek subaylık hakkını etkilemiyormu.yaştan dolayı erken gitmek için dilekçe vermeyi düşünüyorum bunun kabul edileceğini varsayarak kısa dönem yada uzun dönem tercihimi belirlemeyi düşünüyorum.şimdi mahkemenin devam etmesinin sevkime engel olmadığını biliyorum.askerdeyken mahkeme sonuçlanır ve 1yıldan fazla ceza alırsam yedek subaylık hakkım yanıyor ve uzun dönem yada kısa dönem yaptığıma bakılmaksızın askerliğim 15ay er olarak askerliğe çevriliyor.sorum şu.bu mahkemeler tahmini olarak ne kadar sürüyor. emsalleri yani.ben uzun dönem mimar olarak yapmak istiyorum askerliği. üniversitemin iyi olmasından dolayıda bu mümkün.ama uzun dönem yaparsam kısa döneme göre daha fazla risk söz konusu.mahkemenin ne kadar sürdüğü bu bakımdan benim için hayati önem taşıyor.vereceğiniz cevaplara göre bir yol çizeceğim.beni aydınlatırsanız minnettar kalırım. saygılar...
Re: Bakaya olarak AÖF ve lisans okuma
Re: Bakaya olarak AÖF ve lisans okuma
Okuyup bilgisi olupta cevap vermeyen her hukukçuyu teşekkürler.
Eğer yetkili biri olan bu mesajı okuyorsa üyeliğimin silinmesini rica ediyorum.
Şimdiden saolun..