1940 vefat eden Karayolları çalışanı
1940'lı yılarda vefat eden, öncesinde uzun yıllar karayolarında işçi olarak çalışanın kızı, orada çalıştığını ispat etmek suretiyle babasından kendisine emekli aylığı bağlatmak gibi bir şansı olabilir mi? Eğer böyle bir hakkı olursa çalışma süresi ne kadar olmalıdır?
Re: 1940 vefat eden Karayolları çalışanı
Ölen bir SSKlının kalanlarına dul ve yetim maaşı bağlanabilmesi için beş yıl sigortalılık süresi ve bu süre içinde 900 gün prim ödemişliği olması gerekir.Bu süre tamamlanamıyorsa varislerince askerlik borçlanması yapılarak, tamamlanabilir.Ancak bu konuda zaman aşımı,yani belli bir süre içinde müracaat şartı var mıdır,bilmiyorum.
İyi günler...
Re: 1940 vefat eden Karayolları çalışanı
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Ölen bir SSKlının kalanlarına dul ve yetim maaşı bağlanabilmesi için beş yıl sigortalılık süresi ve bu süre içinde 900 gün prim ödemişliği olması gerekir.Bu süre tamamlanamıyorsa varislerince askerlik borçlanması yapılarak, tamamlanabilir.Ancak bu konuda zaman aşımı,yani belli bir süre içinde müracaat şartı var mıdır,bilmiyorum.
İyi günler...
Benim baldızın merhum eşinin 1978 yılından itibaren 5 yıllık sigortası ve 900 günden fazla pirimi çıktı ve şimdi maaş bağlandı ama yazışmaları tam bir sene sürdü Sayın sakarın bilgileri kesinlikle doğru Bilgilerinize