Sözleşme hükümlerince karşılıklı tazminat ödeme hakkında
Öncelikle merhaba. Özel hukuk tüzel kişiliğine sahip bir teşkilatta çalışıyorum. İşe başlangıcında imzaladığım sözleşme hükümlerinde istifa halinde 6 brüt maaş tutarında tazminat ödeyeceğim bulunmaktadır. Aynı şart işverenin sözleşmeyi feshi (geçersiz nedenlerden dolayı) içinde işveren aleyhindede geçerli.Tazminat tutarı 7 bin tl civarında tutuyor. Kpss ile daha iyi şartlarda çalışabileceğim bir bakanlığa yerleştirildim ve 1 ay içerisinde istifa etmem gerekiyor.
Ekonomik gücüm olmadığı için bu kadar tazminatı ödemem imkansız. Bunun yanında da 6 bin tl tutarında öğrenim kredisi borcum var. Bu tazminat da üzerine gelirse çok fazla bi borç yükü altına gireceğim.
İşveren bu tazminatı büyük ihtimal mahkeme aracılığyla da olsa almak isteyecektir. Tazminat maddesi karşılıklı olduğu için davayıda kazanacağını düşünüyorum.
Tavsiyeleriniz nelerdir ne yapmam gerekli çünkü ekonomik durumum çok kötü bu tazminat belimi dahada bükecek
Şimiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim
Re: Sözleşme hükümlerince karşılıklı tazminat ödeme Hk.
Arkadaşlar yokmu bir cevap yazacak yada bir fikri olan lütfen
Re: Sözleşme hükümlerince karşılıklı tazminat ödeme Hk.
Sözleşmede karşılıklı tanımlanmış tazminatı bahsettiğiniz şartlarda işten ayrılmanız durumunda ödemekten kurtulma şansınız pek görünmüyor.
Re: Sözleşme hükümlerince karşılıklı tazminat ödeme hakkında
Sözleşmede belli bir süre içerisinde istifa etmeniz halinde mi tazminat ödeyeceğiniz düzenleniyor yoksa herhalde istifa ettiğiniz takdirde tazminat ödeyeceğiniz mi öngörülmüş?
Sayın kırcalı ve değirmenci verdiğiniz cevaplar için öncelikle teşekkür ederim. sözleşmenin süresi 1 yıl. bitmesinden 30 gun önce ayrılacağınızı belirtmezseniz kendiliğinden yenilenmiş sayılıyor. daha öncede soylediğim gibi bu tazminat miktarı beni çok zorlayacak ve anlaşmayada yanaşacaklarını sanmıyorum
Askere gitmediyseniz ve çalıştığınız yerdekiler kamu görevine atandığınızı bilmiyorlarsa , askere gideceğinizi söyleyip (geçerli neden)istifa edebilirsiniz tabi işveren de bu duruma olumlu bakması lazım.
Askere gideceğim DEMEK, geçerli+yeterli neden değildir.Dedikten sonra gidecek olduğunuzu da belgelemek gerek.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Askere gideceğim DEMEK, geçerli+yeterli neden değildir.Dedikten sonra gidecek olduğunuzu da belgelemek gerek.
Geçerli+yeterli ama belgelemek gerek doğrusu galiba.
Yöneticisini ikna edebilirse ve araştırma yapılmıyorsa ( eski çalıştığım bankada örneklerini gördüm ) denemeye değer diyorum.saygılar
İlginize tekrardan teşekkür ederim. Askerliğimi yapmadım ama yüksek lisans yaptığımdan dolayı askere gidiyorum deme şansımda yok. işverenimin merkezi ankarada ordan gelen direktifler sonucu hareket ediyor. benimle aynı iş sözleşmesini imzalayan bir arkadaşımdan belirttiğim tazminatı almışlar. O arkadaşımın ödeyecek gücü olduğu için peşinen ödemiş. Başka ayrılanlarda olmuş ama sanırım onlarında benim gibi ödeyecek gücü olmadığı için ödeyememişler. Büyük ihtimal mahkemelik olacaklar. Durum bundan ibaret arkadaşlar.