Aidat toplanması ve apartman hesabı
7 Daire ve 2 dükkandan oluşan bir apartmanda oturuyorum.Sahip olduğumuz daireyi Aralık 2007 de satın aldık ve 2009 Ocak itibari ile eski yönetici elindeki tüm evrakları tarafıma getirerek ve kat maliklerinede kendisinin söylediğini beyan ederek sözde yöneticiliği bana devretti.Kat malikleri tarafından benimsenmeme gibi bir sıkıntı yaşamadım ancak içim hiç rahat değil çünkü 2000yılından beri ne karar nede işletme defteri tutulmuş.Eski yönetim borçla devretti ve aidatları kendim belirleyerek duyurmak zorunda kaldım.Dükkanlardan bugüne kadar aidat alınmamış KMK na göre alınması gerektiğini dükkanlara bildirdim biri 2 ay düzenli verdi ama diğeri sorun yaratıyor ...2000 yılında noterden tasdiklenmiş ve bir sayfası kullanılmış eski bir defterimiz var...Sorun yaratan dükkan için ne gibi bir yöntem kullanabilirim?
Aidatlarımız ortak giderlerimiz bedelinde toplanıyor ve herhangi artı paramız kalmıyor hatta bunları toplamakta bile sıkıntı yaşıyor her bir kat malikine 5-6 sefer gitmek zorunda kalıyorum.Bu sebeple bu ay kendi hesabımın üzerinden apartmanımızın ismini vererek bir hesap açtırdım.Resmi heap açtırmam için noter onayı ve imza sirküleri gerektiği belirtildi bunun için ekstra bir aidat toplayamıyorum. yaptığımın yasal olmadığını biliyorum bu durum için bir yöntem sunarsanız çok memnun olacağım.Teşekkürler...
Saygılarımla.
Re: Aidat toplanması ve apartman hesabı
Yönetici olarak boş zamanlarınızda fırsat buldukça KMK'yı okumanızı, bir sorunuz olduğu zaman KMK'ya bakmanızı ve tüm yöneticilik işlemlerinde KMK'ya uymanızı tavsiye ederim.
634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK) aşağıdaki linkin birinci mesajında, KMK'da 5711 sayılı kanunla Kasım 2007'de yapılan değişiklikler de ikinci ve üçüncü mesajlarda.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=4935
Yani önce birinci mesaja bakacaksınız, sonra ikinci ve üçüncü mesajlardan bu madde ile değişiklik yapılmış mı diye bakacaksınız.