Primlerin eksik yatırılması sebebiyle işten ayrılma
Mayıs 2007 den buyana çalıştığım işyerinden ssk mın maaşım net olarak gösterilmediği için ayrılmak istiyorum. İşyeriyle konuşmama rağmen ssk mın net maaşım gösterilmeden devam etmesinden dolayıda alo 170 sgk ihbar hattına bu konuyu ilettim ve denetlemeye geleceklerini söylediler. Denetleme sonrasında ne gibi bir değişiklik yapılır bilmiyorum ama . Hem şirkete ssk mın artırılması şeklinde talepte bulunduktan sonra bu tür bir denetimin gerçekleşmesi hemde çalışanı üzerinden çıkar sağlamayı hesaplayan bir firmada çalışmak istemememden dolayı istifa etmeyi düşünüyorum ve kıdem tazminatımı kaybetmek istemiyorum.Bu anlattıklarıma istinaden şu an itibariyle nasıl bir yol izlemem gerektiğini bana anlatırsanız memnun olurum.Ayrıca böyle bir sebeple istifa etmem durumunda ihbar tazminatı alabiliyormuyum bu konu hakkındada beni aydınlatırsanız memnun olurum..Ayrıca aşağıdaki bilgileride iletmek isterim:
1- Şahsıma şu ana dek Maaş bordrosu imzalatılmadı,
2- Şirketten son ay için maaşımı ve kesintileri gösteren imzalı bir belge istedim ancak net maaşım belirtilmeden hazırlanmış . ama burada 3 günlük izin için 150 YTL kesinti yapılmış olarak görünüyor.
3-Şirketimden maaşı elden alıyorum ancak diğer çalışan bir arkadaşım banka yolu ile alıyor.
Re: Primlerin eksik yatırılması sebebiyle işten ayrılma
Dün iş kurumunu aradım ve beni bir müfettişe bağladılar durumu anlattım eğer net gelirimi belgeleyebiliyorsam bu tür bir hakkı talep edebileceğimi ancak ucu açık bir süreç olduğunu belirttiler. Müfettişe bordro almadığımı ,ssk mın eksik yattığını belirttim ancak bunu şikayet olarak kabul etmek yerine yönlendirme yoluna gittiler. Şaşırdım :)
Kuruma gidip müfettişle görüşüp şikayet dilekçesi verebilirsiniz.Telefonda size bilgi verilmiş.
özelime bu şekilde bir mesaj aldım ama yanıtlayamadım:"selam benımde ssk prımlerım gerçek maaşıma gore yatırılmıyor,siz ssk yı arayınca nasıl yonlendırdıler acaba bana da anlatırmısın?"
Öncelikle konunun ne olduğunu tam olarak öğrendiler. daha sonrada yapılan işlemin doğru bir işlem olmadığını belirttiler ve haklarımın korunacağı yönünde telkinde bulundular. Daha sonrada en kısa sürede şirketime ssk ile ilgili denetlemeye gelineceğini söylediler. Benimle ilgili birşey belirtilip belirtilmeyeceğini sorduğumda rutin kontrol havasında gelineceğini söylediler. Daha sonrada bana sgk nın sitesinden şikayetimi takip etmem için bir numara verdiler. Henüz gelen giden yok :)