Şahitler Duruşmaya Gelmeyi Kabul Etmezse?
Merhabalar
Eşim mahkemede şahit olarak göstereceğim kişileri tehdit etmiş ve şahitlerim artık duruşmaya gelip şahitlik yapmak istemiyorlar.
Şahit olarak sadece annem var.Başka kimse şahitlik yapmayacak.Elimde eşimin beni aldattığına dair kanıtlarım var (başka kadınlarla olan msn yazışmaları) fakat annemden başka kimsenin şahit olmaması mahkeme sonucunu nasıl etkiler?
Teşekkürler.
Re: Şahitler Duruşmaya Gelmeyi Kabul Etmezse?
Alıntı:
boşan rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Eşim mahkemede şahit olarak göstereceğim kişileri tehdit etmiş ve şahitlerim artık duruşmaya gelip şahitlik yapmak istemiyorlar.
Şahit olarak sadece annem var.Başka kimse şahitlik yapmayacak.Elimde eşimin beni aldattığına dair kanıtlarım var (başka kadınlarla olan msn yazışmaları) fakat annemden başka kimsenin şahit olmaması mahkeme sonucunu nasıl etkiler?
Teşekkürler.
Kişileri tanık olarak yazdırdınız ve tebligatları aldılarsa mahkemeye gelmek zorundalar. Ancak mahkemeye gelip hakim huzurunda "ben tanıklık yapmak istemiyorum" diyerek tanıklıktan vazgeçebilirler. ASksi halde ve hakim yada siz istiyrosanız kolluk kuvetleri marifeti ile getirilirler.
Diğer yandan mutlaka avukatınız vardır. Avukatınız hakime eşinizin tanıkları etkilediğini / tehdit ettiğini / korkuttuğunu / adalaeti engellemeye çalıştığını belirtmelidir.
Geçmiş olsun..
Hayır.Dava henüz açılmadı,şahit olmalarını istediğim akrabalarımla konuştum, fakat eşim onların gözünü korkutmuş ve şahit olarak onları yazdırmamamı söylediler.Bu durumda sadece bir şahidim kalıyor o da annem.
Sitede okuduklarımdan anladığım kadarıyla şahitlerin çok olması,davanın kazanılmasında ve tazminat ve nafaka bağlanmasında çok önemli.Sadece annemin şahitliği ne derece etkili olur? Bu dava nasıl sonuçlanır?
Alıntı:
Hayır.Dava henüz açılmadı,şahit olmalarını istediğim akrabalarımla konuştum, fakat eşim onların gözünü korkutmuş ve şahit olarak onları yazdırmamamı söylediler.Bu durumda sadece bir şahidim kalıyor o da annem.
Sitede okuduklarımdan anladığım kadarıyla şahitlerin çok olması,davanın kazanılmasında ve tazminat ve nafaka bağlanmasında çok önemli.Sadece annemin şahitliği ne derece etkili olur? Bu dava nasıl sonuçlanır?
Akraba şahitler yeminsiz dinleniyor, hakim akraba olduklarından taraflı konuşacaklarını düşünebilir. Akraba olmayan komşu, arkadaş gibi eşinizi tanıyan birilerini mutlaka şahit listenize yazdırın. Mahkemeye gelmek zorundalar birşey bilmiyoruzda diyebilirler ancak mutlaka gelmek zorundalar e gelmişkende mutlaka bildiklerini anlatacaklardır diye düşünüyorum.
Saygıalrımla.
Ne arkadaş ne de komşu...Eşim olacak şahıs üç yıl boyunca kimse ile görüşmeme izin vermedi ki...Üç yıl boyunca evden çıkma sayım bile bellidir...
O yüzden akrabalarımdan başkası şahitlik yapamaz,onlar da yapmak istemiyorlar...
Karşı tarafın çok çevresi var.Çünkü evliliğimiz süresince hep onun arkadaşlarıyla ve ailesiyle görüştük..
Alıntı:
Ne arkadaş ne de komşu...Eşim olacak şahıs üç yıl boyunca kimse ile görüşmeme izin vermedi ki...Üç yıl boyunca evden çıkma sayım bile bellidir...
O yüzden akrabalarımdan başkası şahitlik yapamaz,onlar da yapmak istemiyorlar...
Karşı tarafın çok çevresi var.Çünkü evliliğimiz süresince hep onun arkadaşlarıyla ve ailesiyle görüştük..
Boşanma davası hangi sebeple açılacak ve kim açacak?
Alıntı:
Size bir öneri, eşinizin sizi aldattığını söylediğiniz kişilerin eğer gerçek isim ve adreslerini biliyorsanız onları tanık gösterin.
Etkisi büyük oluyor emin olun.. (ben yaptım oldu) tecrübe ile sabit..
Alıntı:
Benim davamdada 1. derece yakınlar şahit dinlendi.Mesela benim babam şahit..
Alıntı:
swan rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma davası hangi sebeple açılacak ve kim açacak?
Davayı ben açacağım..Eşimin beni aldatma sebebiyle..Daha önce de belirttiğim gibi msn de kadınlarla olan yazışmaları var...
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Size bir öneri, eşinizin sizi aldattığını söylediğiniz kişilerin eğer gerçek isim ve adreslerini biliyorsanız onları tanık gösterin.
Etkisi büyük oluyor emin olun.. (ben yaptım oldu) tecrübe ile sabit..
Sayın dardayım; eşimin aldattığı kadınların isim ve soyisimleri var fakat adreslerine ulaşabileceğimi sanmıyorum..
Adlarını mahkemeye sunabilir miyim?Mahkeme adreslerini tespit eder mi? Bu kadınların adresleri tesbit edilse bile duruşmaya gelip ifade vereceklerini hiç sanmam.Ne diyecekler ki,evet evli adamla ilişkim oldu mu diyecekler?
Sizin tanıklarınız nasıl ifade verdi merak ettim doğrusu?