Ünvan sınavında 70i geçip kadro alamamak
Ben TKB da Memur (GİH) olarak çalışıyorum fakat mühendislik fakültesi mezunuyum.Bakanlığımız 28.12.2008 tarihinde ünvan değişikliği sınavı yaptı. Yapılan bu sınavda tüm mühendislik geneli 635 kadro belirledi ve bu 635 kadronun içinde jeoloji mühendisliği kadrosunu 2 olarak ilan etti.Bu alandan biz 6 kişi bu kadro için müracaat ettik.3 kişi sınavı kazandık ve ben 3. oldum.Genelgede 70 alanının sınavı kazanacağı yazıyordu. Şimdi size 3 soru sormak istiyorum
1- Şimdi sınavda 76 aldım:? ama kadromu sınavda 3. olduğum için alamıyorum şimdi ben sınavı kazandımmı kazanamadımmı?
2- Bakanlıklar maliyeden kadro talep ederlerken Ziraat, Makine, Jeoloji mühendisliği şeklindemi yoksa sadece mühendis olarakmı talep ederler. Branş olarak ayrımı maliyemi yoksa bakanlıkmı yapar
3- Eğer 2. soruya cevabınızI (Maliye TH) olarak verir Bakanlıklar onu branş olarak ayırır derseniz benim bu sınavı kazanmış olmam benim açımdan hukuki bir hak doğururmu. Ne şekilde bir yol izleyerek kadromu alabilirim. Sınavı kazanmış olmam bir hak doğururmu lütfen yardımcı olun
Re: Ünvan sınavında 70i geçip kadro alamamak
Sınavı kazanmış olmanız sizin açınızdan müktesep haktır. İleride yeni kadro alındığında veya mevcut kadrolarda boşalma olduğunda sizi atamaları gerekir...