Re: Kasko sigortası faizi
Öncelikle selamlar..
Bundan bir ay once trafik kazasi gecirdim.karsi taraftan bir hanimefendi vefat etti. Karsi taraf asli kusurlu ben ise tali kusurluyum yani karsi tarafa 8 puan asli kusur bana ise 2 puan tali kusru verildi.bu konu ne sekilde gelisir diye merak ediyorum. Yani karsi taraf tabiki kendi kusrunu bana yuklemeye gayret edecek ise tazminatlar girecek.hukukun asamalarini tamamiyle bilemdigimizden dolayi basimiza bir hadise gelmeden arastirma ihtiyaci hissetmiyoruz. Bu konuda yardimalrinizi bekliorum?
Ayrica aracimin kasko sigortali oldugundan dolayi bana verecegi bedelin cok azini verdi. Piyasadaki o marka ve model aracin ikinci el satis fiyatini baza aliyorlar. Ama ben aracimi 39 000 TL'ye sigortaladim. Bana odedikleri para 33 milyar. Sozde muafiyetsiz dediler. Bundan sonra sigorta yaptirirsak nelere dikkat etmeliyiz yada gerek kasko sigortasi gerekse zorunlu trafik sigortasi yaptiranlar nelere dikkat etmelidirler? Yardimci olursan mutlu olurum.
Saygilarimla.
Alıntı:
tancenk rumuzlu üyeden alıntı
Ama malesef ülkemizde herkes sigortacı olabiliyor. Ben sigortacık mezunuyum ve bu sigortacılıgında avukatlık gibi doktorluk gibi diplamaya tabi tutulması gerekmekte çünkü sigorta yapmakla iş bitmiyor, tüm detayları müşterilere iletecek ve yardım edecek kişilere ihtiyac duyuluyor ve burda bilgi yetersizliğinden insanları mağdur duruma düşürüyorlar.
Saygılarımla ve sigorta konusunda sormak istediğiniz bişi olursa mutlaka mesaj atın elimden geldiği kadar bilgi vermeye çalışırım
Katkılarınız için teşekkür ederiz Sayın cantenk,
Ama maalesef ki artık herkes sigortacı olamaz/olamayacak da!
Bakınız: 'Sigorta Acenteleri Yönetmeliği' Dört ve Beşinci Bölümlere...
(Teknik Personel, Eğitim ve Kimlik - Geçici ve Son Hükümler)
Soru ve yanıtları forumlar üzerinden paylaşıldığında; birçok kişinin faydalabileceği bilgi birikimi oluşur- ki, aynı zamanda KM ile soru sormak veya yanıtlamak site kurallarına aykırıdır, bilginize...
Saygılarımla,
Alıntı:
respector rumuzlu üyeden alıntı
Bundan sonra sigorta yaptirirsak nelere dikkat etmeliyiz yada gerek kasko sigortasi gerekse zorunlu trafik sigortasi yaptiranlar nelere dikkat etmelidirler? Yardimci olursan mutlu olurum.
Sigorta Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=52909
Saygılarımla,
sevgili mehtap deniz bu konunun kendi mesleki tecrubenizle alakali kismini yanitladiginiz icin tesekkur ederim
ayrica diger konu ile ilgili bilgisi olan uzman kisililerin de bilgisinden faydalanmayi istiyorum.
simdiden tesekkurler ederim..