Siyasi Parti İlk Kongrede Genel Başkan Seçimi
"Tuncay Özkan, Yeni Parti'nin Genel Başkanı seçildi...
Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Gazeteci Tuncay Özkan, kurucusu olduğu Yeni Parti’nin 1. Olağan Büyük Kongresinde, partinin Genel Başkanlığına seçildi.
Yeni Parti’nin 1. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Yapılan konuşmaların ardından 31 kurucu üyenin oyuyla Genel Başkanlık seçimi yapıldı. Tuncay Özkan’ın tek genel başkan adayı olduğu kongrede, Özkan 31 kurucu üyeden 29’unun oyunu alarak genel başkan seçildi. 2 üye ise oy kullanmadı. Partinin ilk kongresi olması nedeniyle genel başkan, kurucu üyelerin oylarıyla seçiliyor.
ANKA"
Arkadaşlar haber milliyetten alıntıdır, sorum ise kırmızı ile işaretlediğim kısım. Siyasi partiler kanunda veya kurulan partinin tüzüğünde böyle birşey bulamadım? Bir dernek kurma faaliyeti içierisindeyiz ve ilk genel kurulda sadece kurucuların oy kullanması gibi -saçma- bir durumla dernek kuruluş bildirimini verdikten sonra karşılaşmaktan çekiniyorum.. Konu hakkında bilgisi olan biri beni aydınlatırsa sevinirim.
Saygılarımla...
Re: Siyasi Parti İlk Kongrede Genel Başkan Seçimi
Siyasi faaliyet yürütme amacı ile kurulan derneklere parti dendiğini zaten hepimiz biliyoruz.Bu yüzden dernekler kanunu siyasi partiler kanununun normlar hiyerarşisinde bir üstüdür.Ancak SPK gerekli düzenlemeleri yapmıştır.Detaylı olarak inceleyince fark edersiniz.