Sigortalı çalışıyorum, acaba emekli sandığından yetim aylığı alabilir miyim?
merhabalar..
öncelikle şimdiden teşekkür ederim.. ben şuanda 21 yaşındayım, bundan 1 sene öncesine kadar babamdan yetim aylığı alıyordum (ssk) ama sigortalı işe girdiğim için aylığım kesildi.. babamın babasını yani büyük babamı ise bundan 7 sene önce kaybettik, kendisi emekli sandığından emekliydi, onun vefatından sonra babaneme dul aylığı bağlandı.. kendisi istediğinde babamın maaşından alabiliceğini sölüyordu zaman zaman. onunda vefatından sonra, şuanda ben büyükbabamdan maaş almak için başvurmayı düşünüyorum. ama sigortalı bir işim var. onun maaşından yetim olarak yararlanabilirmiyim ? (buarada ben bekarım.) bu maaş çalışıyor olmama rağmen bana bağlanabilirmi ? asıl merak ettiğimse ssk ve emekli sandığı bu noktada çatışıyormu? yakınlarımdan bir çok kişi, ikiside devlet sonuçta kendi sigortan var bu nedenle bağlanmaz diyorlar. ayrıca son bir şey böyle bir maaşa başvurmak için kişinin ölüm kağıdı şart mıdır..?
çok teşekkür ederim..
Re: Sigortalı çalışıyorum, acaba emekli sandığından yetim aylığı alabilir miyim ?
Ölüm belgesi şart değildir, ancak SGk na bağlı çalışan kişi yetim aylığı alamaz.
Re: Sigortalı çalışıyorum, acaba emekli sandığından yetim aylığı alabilir miyim ?
peki çok teşekkür ederim ama birşey daha sormak istiyorum.. seneye üni okumak istediğim için, çalışmayı bırakıcam. sigortalı olmicam yani, bu durumda hem babamdan kalan yetim maaşını, hemde büyükbabamın emekli sandığından olan maaşı alabilirmiyim ?
Alıntı:
quler rumuzlu üyeden alıntı
peki çok teşekkür ederim ama birşey daha sormak istiyorum.. seneye üni okumak istediğim için, çalışmayı bırakıcam. sigortalı olmicam yani, bu durumda hem babamdan kalan yetim maaşını, hemde büyükbabamın emekli sandığından olan maaşı alabilirmiyim ?
Okadar maaş yetmez benim dedemın dedesının dedesıde ölmüş onların maaşınıda söyleyeyim size bağlasınlar.
Oda size yetmez bütün ölülerin maaşınıda size bağlaması için ÖLÜLER BAKANLIGIYLA temasa geçiyorum şimdi.
**** üni yi nasıl okuyacaksınız bakarak mı yoksa ezberden mi okuyacaksınız.?
Bence siz önce okuma yazmayı ögrenın yeterli şimdilik.
Alıntı:
quler rumuzlu üyeden alıntı
Benim naçizane bilgim her hangi bir yerde çalışmadığınız ve evlenmediğiniz müddetçe babanızdan kalan yetim maaşını alabilirsiniz ancak yine bildiğim kadarıyla annenizin babanızdan aldığı dul maaşıda biraz düşer Diğer taraftan siz büyük babanızdan maaş alamazsınız
Cevap: Re: Sigortalı çalışıyorum, acaba emekli sandığından yetim aylığı alabilir miyim ?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ölüm belgesi şart değildir, ancak SGk na bağlı çalışan kişi yetim aylığı alamaz.
büyük babanızdan yetim maaşı alamazsınız,ancak kendi babanızdan alabilirsiniz fakat ssk lı olduğunuz için onuda alamıyorsunuz.