Hangi hallerde DNA testi isteyebiliriz?
1. Zina sucu işlediğine dair isbat icin DNA testi yaptırılabilir mi ? Hangi şartlarda ?
2. Cocuğun DNA testini yaptırmak karşı taraf için boşanma nedenimidir ?
Re: Hangi hallerde DNA testi isteyebiliriz?
Alıntı:
hikmet10 rumuzlu üyeden alıntı
1. Zina sucu işlediğine dair isbat icin DNA testi yaptırılabilir mi ? Hangi şartlarda ?
1. Zina/Bekariyet vb. Testler Hakim kararıy'la yapılması öngörülür. Bunun içinde yapılmasını isteyen Taraf/Taraflar delil ve kanıtlarıyla Hakim'e ispatlamalıdır.
2. Çocuğun Velisi görülen, ve kendisinden olmadığı şüphesi 've bununla haklı gerekçesi bulunan Veliler DNA yaptırma hakkına sahiptir.
Hiç bir bayan bu konumu kabul etmez sanıyorum. Haklı veya Haksız kendilerinin gururuyla uğraşılıp/ gururu incitilmiş ve kendilerine güvenilmediğini nitelendirip DNA yapılmasına karşı çıkarlar.
Şayet bir şüphen varsa veya bu şüpheyle yaşayamayacaksan, gizliden yaptır. Negatif çıkması sonunda sonuç boşanmaya kadar gidebilir.
Alıntı:
hikmet10 rumuzlu üyeden alıntı
Alıntı:
repola rumuzlu üyeden alıntı
1. Zina/Bekariyet vb. Testler Hakim kararıy'la yapılması öngörülür. Bunun içinde yapılmasını isteyen Taraf/Taraflar delil ve kanıtlarıyla Hakim'e ispatlamalıdır.
2. Çocuğun Velisi görülen, ve kendisinden olmadığı şüphesi 've bununla haklı gerekçesi bulunan Veliler DNA yaptırma hakkına sahiptir.
Hiç bir bayan bu konumu kabul etmez sanıyorum. Haklı veya Haksız kendilerinin gururuyla uğraşılıp/ gururu incitilmiş ve kendilerine güvenilmediğini nitelendirip DNA yapılmasına karşı çıkarlar.
Şayet bir şüphen varsa veya bu şüpheyle yaşayamayacaksan, gizliden yaptır. Negatif çıkması sonunda sonuç boşanmaya kadar gidebilir.
Bunun çocuk üzerindeki etkisini düşünmek ve unutmamak gerekir. Çocuk yapılan testin babalık ispatı / tespiti için olduğunu anlarsa ciddi bir travma yaşayacaktır.
"Çocuk yasal babadan" diye sonuç çıksa kendisinin düşürüldüğü durum nedeni ile çocuk babaya tavırlı olacak uzaklaşacaktır. Çocuk yasal babadan olmasa bu kez organik baba olmadığı için, kendisini teste dahil ettiği için yine yasal babaya tavır koyacak ve uzaklaşacak belkide anneye de tepki gösterecektir.
Her halükarda durum çocuk (lar) açısından üzücü olacaktır.
Eğer imkanlarınız yeterli ve delilleriniz var ise onları kullanarak zina yada sadakatsizliği ispatlayın derim. Yada çocuk hatırlamayacak yaşta (0 ile 7 yaşi arası gibi) ise o zaman DNA testi yapın derim.
Geçmiş olsun..
Alıntı:
Bekariyet Testi değil bekaret veya bakirelik kontrolü olmasın o?
Alıntı:
swan rumuzlu üyeden alıntı
Bekariyet Testi değil bekaret veya bakirelik kontrolü olmasın o?
Şayet bir konuda illakin Dânâ konumunda degilsen yazma! Senin sorunun polimik yaratmak sanırım..
Bekariyet >> Hiç ilişkiye girmemiş Erkek ve Hiç ilişkiye girmemiş Kız (Erkek.Bayan) Sıfatını taşır.
Bekaret >> Hiç ilişkiye girmemiş Yalnızca Kız (Bayan) Sıfatını taşır.
Alıntı:
Şayet bir konuda illakin Dânâ konumunda degilsen yazma! Senin sorunun polimik yaratmak sanırım..
Bekariyet >> Hiç ilişkiye girmemiş Erkek ve Hiç ilişkiye girmemiş Kız (Erkek.Bayan) Sıfatını taşır.
Bekaret >> Hiç ilişkiye girmemiş Yalnızca Kız (Bayan) Sıfatını taşır.
İllakin=?
Dana=? Bu ne anlama geliyor bilemedim siz biliyorsanız aydınlatın lutfen.
Polimik=? Polemik sanırım buda.
Benim sorunum düzgün Türkçe ile yazılmış forum okumak.
Saygılarımla.
Alıntı:
İllakin=?
Saygılarımla.
Saygı bizden hocam..
Alıntı:
İllakin=?
Saygılarımla.
Bence hiç takılmayın. Anlamıyorsanız atlayın anlamadığınız forum yazılarını. Anladıklarınızı okuyun herkes gibi. Anladıklarınız zaten yeterli. Böylece polemiklerle karşı karşıya kalmazsınız. Nacizane iyi bir dilek ve öneriydi.
@Swan >> Arkadaşım varsa konuyla ilgili görüşünü yazarsan daha iyi olur diye düşünüyorum.
Dânâ >> Bilgili, bilen, malûmatlı, âlim.<< Anlamına geliyor.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Bence hiç takılmayın. Anlamıyorsanız altayın anlamadığınız forum yazılarını. Anladıklarınızı okuyun herkes gibi. Anladıklarınız zaten yeterli. Böylece polemiklerle karşı karşıya kalmazsınız. Nacizane iyi bir dilek ve öneriydi.
Kesinlikle katılıyorum size ama daha sonrada neden kimse yanıt vermiyor diye konu kalabalığı yapıyorlar değil mi?
İyi geceler.