Cevap: aysemember kardeşim
Herkese merhaba.Ben ticaretle uğraşmaktayım.Bir firmadan alış verişimiz devam ederken firma sahibi tarafından 7 adet mal teslim fişini benim adıma imzalıyarak almadığım bir malı almış gibi gösterip fişleri icra takibine koymuştur.icra takibine süresi içersinde itiraz edip fişlerin altındaki imza benim olmadığı için savcılığa suç duyurusunda bulundum.savcılık benden imza alarak fişler imza kontrölüne gönderildi ve imza bana ait çıkmadığından dolayı dava açıldı 1inci ağır ceza mahkemesinde davamız devam etmekte ve son aşamasında.Şimdi sorum şu firma sahibinin ceza alacağı kesin. Burada para cezasımı alır hapis cezasımı. Ayrıca benim tazminat davası açma hakkım varmı?
Cevap: aysemember kardeşim
herkese merhaba ben 2009 yaz ayında bir tanıdıktan sahte para aldım daha sonra sahte olduğunu anladığım parayı karakola getirdim ve şikayette bulundum mart 2010 da 1. duruşmaya müşteki olarrk ben katılamadım sanık olarak ta bana parayı veren kişi duruşmaya gitmemiş. ikinci duruşma bir kaç gün sonra. benim sorum şu davada sanığın suçu olarak sahte olduğunu bilmeden aldığı parayı sahte olduğunu bilerek vermek yazıyor. bende müşteki olarak geçiyorum. bu parayı ondan almam mümkün müdür?
ikincisi bu kişinin cezası ne olur yanıtlarsanız sevinirim...
teşekkürler