Merhaba.
Vergi beyannamesi vermemek, eksik beyanname vermek veya vergi borcumun olmasından dolayı borçlu şahıslar herhangi bir ödeme taahhüdünde bulunmadığı halde Hapsen Tazyik cezası ile cezalandırılabilirlermi.
Şimdiden çok teşekkürler.
Printable View
Merhaba.
Vergi beyannamesi vermemek, eksik beyanname vermek veya vergi borcumun olmasından dolayı borçlu şahıslar herhangi bir ödeme taahhüdünde bulunmadığı halde Hapsen Tazyik cezası ile cezalandırılabilirlermi.
Şimdiden çok teşekkürler.
Tazvik değil tazyik...
Hapsen tazyik, ödeme emrine karşı mal beyanında bulunulmadığı hallerde söz konusu. Yani vergi dairesinin kesinleşmiş amme alacağının tahsili dairesi olarak görev yaptığı durumlara ilişkin. Bu halde idare, cumhuriyet başsavcılığına ilgili belgelerle müracaat ederek, 6183 sayılı yasada yer alan cezai hükümlerin işletilmesini sağlayabilir.
AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ
HAKKINDA KANUN, Kanun Numarası : 6183
Madde 60 – (Değişik: 13/6/1963 - 251/2 md.)
Kendisine ödeme emri tebliğ edilen borçlu, 7 günlük müddet içinde borcunu ödemediği ve mal bildiriminde de bulunmadığı takdirde mal bildiriminde bulununcaya kadar bir defaya mahsus olmak ve üç ayı geçmemek üzere hapisle tazyik olunur.
Hapisle tazyik kararı, ödeme emrinin tebliğini ve 7 günlük müddetin bitmesini mütaakıp tahsil dairesinin yazılı talebi üzerine icra tetkik mercii hakimi tarafından verilir.
Bu kararlar Cumhuriyet Savcılığınca derhal infaz olunur.
İcra tetkik mercii hakimi tarafından verilen hapsen tazyik kararları her türlü harc ve resimden muaftır.
Sayın üstad Amme Alacaklarının Tahsil Usülü Hakkında Kanununda her ne kadar bu madde metni var isede uygulamada kesinlikle yok Vergi Daireleri bu maddeye işlerlik kazandırmıyorlar Ben tam 25 sene çalıştım daha yeni emekli oldum Ne duydum nede gördüm Ama sonuçta böyle bir madde var Esenlikle kalın
mal bildiriminde bulunulduğunda hapis cezası ortadan kalkıyorsa sorun yok demektir. buna sevindim çok tşkler.