Re: Mülke zarar verilmesi
Sn. Mustafa
mirasçılıktan çıkarılma, mirastan feragat gibi kavramlar henüz şu an yaşamayan mirasbırakanın sağ olduğu dönemlerde yapılabilecek işlemlerdir. mirasbırakanın ölümünden sonra bir mirasçının mirasçılıktan çıkabilmesi mirası reddetmesi ile olabilir. ayrıca mirasçı dilerse mirasçılık hakkını ivazlı veya ivassız bir başka mirasçıya ya da üçüncü bir kişiye devrederek yine mirasçılık sıfatını sona erdirebilir.
bu halde ilgili kişinin miras konusu taşınmaza zarar vermesi mirasçılık sıfatını sona erdirecek bir olgu değildir. bununla birlikte açılacak bir tazminat davası ile eve verdiği zararların giderilmesi talep edilebilir. şayet rızası ile meydana getirdiği zararı gidermez yani tazminat ödemez ise bu defa miras payının haczi suretiyle bu tazminat karşılanabilir. bu halde dolaylı da olsa ilgili kişi mirasçılık sıfatını yitirir ve taşınmazdaki pay sahipliği sona erer.
saygımla.
Miras Kalan Evdeki Eşyama Zarar
Merhabalar Annemden Bana Ve Diğer Iki Kardeşime Kalan Evdeki Bulunan şahsi Eşyalarimi Kardeşim Kasten Kundakladi Ve Bizde şikayetçi Olduk Olay Yeri Inceleme Ekipleri Tutanak Tuttu Daha Sonra Savcilik Yanginin Kundaklama Değil Elektrik Kontağindan çiktiği Ifadeseyle Sonuçlandi Fakat Evde Elektrik Yok Ben şahsen Elektriği Olyadan Bir Hafta önce Tedaş A Müracat Ederek Kestirdim Elimde Belgeside Mevcut Ve Evin Kapisi Kirilmadan Anahtartla Açilarak Ev Kundaklanmiş Sonuç Dilekcesinde Baska Bir Savciliga Itiraz Edebilcegimiz Yaziyordu Ve Itiraz Ettik Ama Karari Veren Savcilik Dosyayi Itiraz Savciliğina 2 Aydir Göndermiyor Acaba Itirazimiz Kabul Olurmu Ayrica Kardeşim üstüne üstlük Bana Eskiye Dönük Kira Davasi Açmiş Bu Konu Hakkinda Ne Yapabilirim Bana Yardimci Olursaniz çok Sevinirim.
Re: Merhaba Miras Kalan Evdeki Eşyama Zarar
Alıntı:
mustafa558 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar Annemden Bana Ve Diğer Iki Kardeşime Kalan Evdeki Bulunan şahsi Eşyalarimi Kardeşim Kasten Kundakladi Ve Bizde şikayetçi Olduk Olay Yeri Inceleme Ekipleri Tutanak Tuttu Daha Sonra Savcilik Yanginin Kundaklama Değil Elektrik Kontağindan çiktiği Ifadeseyle Sonuçlandi Fakat Evde Elektrik Yok Ben şahsen Elektriği Olyadan Bir Hafta önce Tedaş A Müracat Ederek Kestirdim Elimde Belgeside Mevcut Ve Evin Kapisi Kirilmadan Anahtartla Açilarak Ev Kundaklanmiş Sonuç Dilekcesinde Baska Bir Savciliga Itiraz Edebilcegimiz Yaziyordu Ve Itiraz Ettik Ama Karari Veren Savcilik Dosyayi Itiraz Savciliğina 2 Aydir Göndermiyor Acaba Itirazimiz Kabul Olurmu Ayrica Kardeşim üstüne üstlük Bana Eskiye Dönük Kira Davasi Açmiş Bu Konu Hakkinda Ne Yapabilirim Bana Yardimci Olursaniz çok Sevinirim.
Sonuçta ortada ciddi bir suçlama olduğu için dosyanızın bu kadar beklemesi normal, eğer savcılık kundaklamaya ilişkin yeterli delile ulaşırsa itirazınızı kabul edebilir sonuçta bu savcılık makamının takdirinde olan bir durum.
Eskiye dönük kira davasını neye istinaden açmış o kısmı biraz daha açabilirseniz size yardımcı olbiliriz.
Ayrıca Sorunuzu kira davaları ile ilgili kısma yazarsanız daha çabuk yardım alabilirsiniz.
1974 ile 2003 seneleri için babamın evinde oturdum dava acan kardeşime kira vermemişim ama elimde annemle babamın o senlerde bana verdiği bir belge var kira karsılıgı alınmaksızın evde oturabilir diye diğer konudada savcılık takdiri elektrik kontagından cıkmış sonucu normalmi evde elektrik yok nasıl olabilir evde elektrik kontagından yangın cıkması polis tutanakarında kundaklama diye geçiyor
Alıntı:
mustafa558 rumuzlu üyeden alıntı
1974 ile 2003 seneleri için babamın evinde oturdum dava acan kardeşime kira vermemişim ama elimde annemle babamın o senlerde bana verdiği bir belge var kira karsılıgı alınmaksızın evde oturabilir diye diğer konudada savcılık takdiri elektrik kontagından cıkmış sonucu normalmi evde elektrik yok nasıl olabilir evde elektrik kontagından yangın cıkması polis tutanakarında kundaklama diye geçiyor
Teknik bir konu fakat elektrik kesilmiş olsa dahi statik elektrik birikiminden dolayı elektrik kontağı yaşanması hatta bir kişinin çarpılması bile mümkündür.
Ama itirazınız üzerine savcılık bu konuyu inceleyerek karar verecektir.
Benim hala anlayamadığım babanızın evi için kardeşiniz sizden nasıl kira isteyebiliyor.Sonuçta kira isteme hakkı babanızda.
Eğer elinizde söylediğiniz gibi de bir belge varsa mahkemeye sunarak davanın reddini isteyebilirsiniz.
Bakın ev yandıktan hemen sonra polis cagırdık evdeki çekyatın üzerinde gazete kagıdı yakılmıs yangın ordan çıkmıs polis bunu tutanak altına aldı elektrikle ilgisi yok kira konusunda ise nisan ayında duruşma olacak babam 1988 yılında vefat etti bana 2 kardeşime ve anneme 1 er hak verildi ayrıca annemin üzerine benim bulundugum kat ve ölene kadar oturma hakkı verildi dava dilekcesinde kardeşim 2003 ylından bu yana kira talebinde bulunyor annem 2008 yılında vefat etti
site sakinleri cevap verebilicek kimse yokmu