Ev hanimlari yurtdisi borclanmasiyla 4/a li olaraka mümkünmü?
Yurtdışında Bulunan Ev Kadınlarının Borçlanma Sürelerinin Değerlendirilmesi Yöntemi Değişmis
Merhaba,
su an ki yeni kanun ev hanimi olarak yurtdisinda gecen sürelerin tamamini ssk ya borclanilmasina sayet ssk sigortaliligi bulunuyorsa olanak taniyormus(en son tabii olan kuruma borclaniniliyormus).4/a li olarak emekli olmak mümkünmüs buraya kadar dogru anladiysam.
Benim su an 3600 gün kadar bagkur borclanmam var ama ben ssk dan emekli olmam icin ssk ya tabii olarak sigortali olmam gerekiyormus. Diyelim ki ssk li oldum bu bagkur sürelerini ssk ya aktarabiliyormuyum.
Saygilar
Re: Ev hanimlari yurtdisi borclanmasiyla 4/a li olaraka mümkünmü?
Alıntı:
emin_st rumuzlu üyeden alıntı
Yurtdışında Bulunan Ev Kadınlarının Borçlanma Sürelerinin Değerlendirilmesi Yöntemi Değişmis
Merhaba,
su an ki yeni kanun ev hanimi olarak yurtdisinda gecen sürelerin tamamini ssk ya borclanilmasina sayet ssk sigortaliligi bulunuyorsa olanak taniyormus(en son tabii olan kuruma borclaniniliyormus).4/a li olarak emekli olmak mümkünmüs buraya kadar dogru anladiysam.
Benim su an 3600 gün kadar bagkur borclanmam var ama ben ssk dan emekli olmam icin ssk ya tabii olarak sigortali olmam gerekiyormus. Diyelim ki ssk li oldum bu bagkur sürelerini ssk ya aktarabiliyormuyum.
Saygilar
Elbette, emeklilik talebiniz sırasında farklı sigorta kollarında geçen hizmetlerinizi, hizmet birleştirmesi talebiyle emekliliği hak ettiğiniz son sigortalılık halinde birleştirebilirsiniz...
Siz de, bağ-kur kapsamındaki sürelerinizi, Primi ödenmiş son 7 yıllık sürede en fazla prim ödenen sigorta kolundan emekli olunur uygulaması gereğince, 4/a kapsamında(SSK) kapsamında emeklilik şartlarınızı sağlayınca bağ-kur daki geçen sürelerinizi birleştirip, emekliliğinizi talep edebilirsiniz...