Kesinleşmiş kamu davasında zaman aşımı
Merhaba,
2002 yılında yola dökülen mıcır yüzünden aracımız şarampole düştü.Aracımız pert oldu.Aracı eşim kullanıyordu.Çarpmanın etkisiyle ben çok hafif yaralandım.Hastaneye gittik.Doğal olarak polis tutanak tuttu.O zaman 42 milyon trafik cezası ödedik.Daha sonra savcılıktan çağrıldım ifadem alındı.Olayı anlattım eşimden şikayetçi olmadığımı, hatta karayollarının hatalı olduğunu söyledim.Buna rağmen eşime kamu davası açıldı ve 53 milyon para cezası kesilmişti.Biz o parayı maddi sıkıntımız sebebiyle ödemedik.Kanunlar ne için var?Devlet madur bir vatandaşını neden ikinci bir kez madur ediyor.Yollara gelişigüzel mıcır dök, vatandaş malını kaybetsin(sigortasını yaptıramadığımız için aracımızı hurdaya sattık), hatta canını bile kaybedenler var.Sonra güya vatandaşının hakkını savunuyor ve savunduğu kişinin kocasına(şikayetçi olmadığı halde)kamu davası açıyor.Ben buradaki hukuku anlamadım.
Soruma gelince; hala ödememiş olduğumuz ceza için ne yapılabilir?Teşekkür ederim.
Re: Kesinleşmiş kamu davasında zaman aşımı
Alıntı:
endürlük rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
2002 yılında yola dökülen mıcır yüzünden aracımız şarampole düştü.Aracımız pert oldu.Aracı eşim kullanıyordu.Çarpmanın etkisiyle ben çok hafif yaralandım.Hastaneye gittik.Doğal olarak polis tutanak tuttu.O zaman 42 milyon trafik cezası ödedik.Daha sonra savcılıktan çağrıldım ifadem alındı.Olayı anlattım eşimden şikayetçi olmadığımı, hatta karayollarının hatalı olduğunu söyledim.Buna rağmen eşime kamu davası açıldı ve 53 milyon para cezası kesilmişti.Biz o parayı maddi sıkıntımız sebebiyle ödemedik.Kanunlar ne için var?Devlet madur bir vatandaşını neden ikinci bir kez madur ediyor.Yollara gelişigüzel mıcır dök, vatandaş malını kaybetsin(sigortasını yaptıramadığımız için aracımızı hurdaya sattık), hatta canını bile kaybedenler var.Sonra güya vatandaşının hakkını savunuyor ve savunduğu kişinin kocasına(şikayetçi olmadığı halde)kamu davası açıyor.Ben buradaki hukuku anlamadım.
Soruma gelince; hala ödememiş olduğumuz ceza için ne yapılabilir?Teşekkür ederim.
Anladığın kadarıyla eşinize idari para cezası kesilmiş.
İtiraz süresi (15 gün) geçtiği için ödeyerek kurtulabilirsiniz :)
Re: Kesinleşmiş kamu davasında zaman aşımı
Alıntı:
javier21 rumuzlu üyeden alıntı
Anladığın kadarıyla eşinize idari para cezası kesilmiş.
İtiraz süresi (15 gün) geçtiği için ödeyerek kurtulabilirsiniz :)
Trafik kazalarıyla ilgili açılan davalarda uzlaşma diye bişey okudum.Madur taraf şikayetçi olmazsa takipsizlikten bahsediliyordu.Benim anlayamadığım madur olan ben, şikayetçi olmadığım halde neden ceza kesiliyor?Yani hukuk neden var?
Bir annenin kullandığı aracın birileri tarafından sıkıştırılıp kazasına sebep oldular.Anne kazada 2 yada 1 çocuğunu kaybetti ve hapse girdi?İşte bunu anlayamıyorum.Hukuk bunun neresinde?Kamu davaları madur insanları korumak için değilmidir?Hukuka güven ama nasıl?