İşsizlik Ödeneğinden İşveren Sebebi İle Faydalanamıyorum. Ne yapmalıyım?
Merhabalar...
Yaklaşık 38 ay özel bir firmada aralıksız olarak çalıştım. Asgari ücret üzerinden ssk bildirimim de yapılmış. Ancak ; Benden hiç bir imza almadan, sürekli çalıştığım iş yerimden ssk primim kesilerek, farklı ünvanlara sahip, ancak aynı kişiye ait olan başka bir iş yerine sigorta girişim yapılmış. Takribi 45 gün de buradan primim ödenmiş.
Nihayetinde ben bunu anladığımda tazminat talebinde bulundum. İster istemez kabul ettiler, ancak işime de son verdiler.
Tazminatımı bana öderken ikinci defa giriş yapılan, aslında benim hiç orada çalışmadığım iş yerinden çıkış gösterdiler. Yani yasal olarak bana 45 gün için 4.000 tl civarında bir miktar ödemiş oldular.
Kısacası :
-- "Hizmet akdinin feshinden önceki 120 günü sürekli olmak üzere, son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile prim ödemiş olup da kendi istek ve kusurları dışında işsiz kalanlardan" şartnamesine mağdur edilmem sebebi ile uymuyorum.
En son çalışıyor gösterdikleri yerde prim ödemem 45 gün yapılmış.
Bu durumda ben işsizlik maaşı almak için ne yapmalıyım?
İşvereni mahkemeye mi vermeliyim, yoksa farklı bir yol izleyip farklı bir çözüm mü üretmeliyim...
İlginize şimdiden teşekkürler.
Re: İşsizlik Ödeneğinden İşveren Sebebi İle Faydalanamıyorum. Ne yapmalıyım?
Yeni işyerine giriş tarihiniz ile eski işyerinizden çıkış tarihiniz arasında boşluk mu var?
---- ---1572 34/08 2008/10 01A 30 659,48
---- ---1572 34/08 2008/11 01A 7 151,67 07/11
---- ---3563 41/02 2008/11 01A 08/11 23 536,67
---- ---3563 41/02 2008/12 01A 22 513,34 22/12
07/11 de çıkış yapılmış, 08/11 de giriş yapılmış. Ancak farklı firmalar.
Alıntı:
onLinekArtaL rumuzlu üyeden alıntı
"Hizmet akdinin feshinden önceki 120 günü sürekli olmak üzere, son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile prim ödemiş olup da kendi istek ve kusurları dışında işsiz kalanlardan" şartnamesine mağdur edilmem sebebi ile uymuyorum.
Bu size İŞKUR tarafından bildirilmiş bir cevap mı?
Hayır. Ben Bu madde ye dayanarak gidip hiç başvuru yapmadım. "Hizmet akdinin feshinden önceki 120 günü sürekli olmak üzere" deniyor.. :(