Askerde Telefon Yakalatıp İnkar Etmenin Cezası
Merhaba,
Benim nişanlım asker ve terhisine 2 ay kaldı. Kasım ayında cep telefonu yakalattı ve mahkemeye sevk edildi mahkemesi bugündü ama buarada baştan beri verdiği ifade hep telefonda sim kartta benim değil oldu. Bugünki mahkemede hakim tekrar sorduğunda yine benim değil demiş. Buarada kullandığı hat benim üzerime kayıtlıdır.Hakim benim adımı söyleyip kim diye sorduğunda tanımıyorum demiş. Hakim bu sefer nişanlımın üzerine kayıtlı olan hattın arandığını söylemiş ve nasıl oluyor diye eklemiş. Yani durum bayağı karıştı mahkemeyi 29 Nisan' a ertelemişler. Ben çok korkuyorum acaba cezası nolur? kabul etmediği için daha büyük sıkıntı mı yaşarız. Beni bu konuda bilgilendirmenizi rica ediyorum mümkünse. Teşekkürler
Re: Askerde Telefon Yakalatip Inkar Etmenin Cezasi
Çok rica ediyorum lütfen bana bir cevap verin mümkünse aklım çok karışık sizden bilgilerinizi istiyorum
Re: Askerde Telefon Yakalatip Inkar Etmenin Cezasi
Avukat değilim, cep telefonu nedeni yargılanan bir kişi olarak şunu söyleyebilirim. Bunun cezası 1 ay ile 1 yıl arasında bir ceza. Genelde 1 ay hapis cezası verildiğini duymaktayım. Ancak bu hakimin takdirine bağlı. Hakim ne hüküm verir ise.. Maksimum 1 yıl. Ama bu kadar ceza verir mi bilmiyorum.