Huzursuzluk vererek tazminatsız çıkartma
Merhaba,
Öncelikle hepinize böyle bir site kurduğunuz için teşekkür ediyorum.
01/04/2001 tarihinden bu yana büyük sayılabilecek bir matbaada grafiker ve idari eleman olarak çalışıyorum. Maaşım 2.200 TL (tabiki bordroda asgari ücret)
Toplam 15 çalışan arkadaşımız var ve son dönemlerde bunların arasında sürekli olarak işveren tarafından tazminatsız olarak işten çıkartmak için huzursuzluk çıkartılmaya başlandı. Bu yüzdende işten ayrılmayı düşünüyorum.
Sorularıma gelince...
1) Yakın bir tarihe kadar işyerimizde bir sorun yoktu fakat son dönemlerde kriz bahane edilerek maaşları geç ödeme (parça parça),
2) 2005, 2006 yıllarına ait vergi iadesi, 2007 ve sonrasında asgari geçim indirimi olan, maaşlarımıza yapılması gereken (63 TL olarak bordromda gözüküyordu) ödemenin yapılmaması.
3) Sigorta primlerinin herkesin de bileceği gibi gerçek ücret üzerinden gösterilmemesi.
4) Bugüne kadar fazla mesai ücretleri hesaplanırken sorun yoktu fakat bu günden sonra idari eleman olduğum bildirilerek ücretsiz fazla mesai yapmam gerektiğinin söylenmesi,
5) 10 ay gibi bir süredir fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi.
durumlarında neler yapmam gerektiği konusunda yapacağınız yardımlardan dolayı şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler...
Re: Huzursuzluk vererek tazminatsız çıkartma
Site kurucularına ve yönetimine teşekürü bir borc olarak biliyorum .
Aynı konudan bende dertliyim calıştıgım iş yerinde 700 tl maaş almama ragmen`,asgari ücreten sigortam yatıyordu şu anda bana ücretsiz izin kulandırılıyor mart maşını bile almadım işten cıkarılıdıgımı veya cıkarılmadıgım bile söylemiyorlar bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirm.
Re: Huzursuzluk vererek tazminatsız çıkartma
Yardımcı olabilir misiniz?