Son Yoklama Sonrası Ortaya Çıkan Durum
Mrb arkadaşlar,sormak istediğim; bundan bir sene kadar önce 4 yıllık mezunların kullanabileceği 2 yıl tecil hakkımı kullandım ve doğal olarakta son yoklamamı ve muayenemi yaptırdım bu muayenede herhangi bir sağlık sorunumda yoktu, fakat son yoklamamı yaptırdıktan 1 sene kadar sonra ciddi bir hastalığa yakalandım. Özetle anlatmak istediğim sevk tarihime kadar bu ciddi rahatsızlığım için askerlik şubemden askeri hastaneye sevk muayene vs.. gibi bir istekte bulunabilme veya bu rahatsızlığımdan dolayı sevk olmadan muayene olabilme isteyebilme hakkım var mı? çünkü malesef ciddi bi hastalık ve bu son yoklamamı muayenemi yaptırdıktan sonra ortaya çıktı.. açıklayıcı cevaplarınızı bekliyorum..şimdiden teşekkürler..
Re: Son Yoklama Sonrası Ortaya Çıkan Durum..
merakla cevap bekliyorum:S
Şubenize gidip, hastaneye sevk isteyebilirsiniz.
Yani böle bir hakkım var dimi..?
Re: Son Yoklama Sonrası Ortaya Çıkan Durum
Tabii ki var. Şöyle düşünün bir kişi muayene oldu, sağlam çıktı, sonra yüksek lisans yaptı sonra doktroa yaptı 7-8 sene sürdü, askere giderken bu adam bu sürede rahatsızlanamaz mı, adama şunu mu diyecekler sen o zaman sağlamdın, o arada ciddi rahatsızlanamazsın?
Size verilen cevapta olduğu gibi şubeye durumu bildirin, eğer gerçekten ciddi bir rahatsızlığınız var ise hastaneye sevk edilirsiniz. Yalnız emin olmadığım şurası, bu sevki teciliniz devam ederken mi yapacaksınız yoksa tecil bitince askere gitme aşamasında mı onu bilmiyorum. Böyle bir hakkınız kesin var ama ne zaman başvuracağınızı araştırın.
Re: Son Yoklama Sonrası Ortaya Çıkan Durum
tecilim bitince sanırım,, rahatsızlığımsa insüline bağımlı tip 1 diyabet...
Cevap: Re: Son Yoklama Sonrası Ortaya Çıkan Durum
Selam Caner kardeşim;
Bende seninle aynı durumdayım. Muayene olduktan sonra tip 1 diyabet tanısı aldım. 8 ay oldu. Benim yüksek lisansım devam ediyor. Tecilimin bozulmasına bir yıl var. Tecili bozdurmadan muayene olamıyor muyuz? Ben de bu aralarda askerlik şubesine gidip sormayı düşünüyordum. Senin kesin bir bilgin var mı?
Çok geçmiş olsun. Allah hepimize sabır ve şifa versin.
sanada geçmiş olsun kardeşim, bu konuyla ilgili askerlik şubesini aradım bu durumu aynen anlattım, tecil bitmeden muayene durumu yokmuş ama teciliniz bittikten sonraki tarihlerde askerlik şubesine gelip durumumu anlatıp askeri hastaneye sevk alabilme hakkımın olduğunu sölediler, benimde 1 yıl var tecilime, tecilimin bitmesini bekliyorum bittiğinde gidip durumumu anlatıp askeri hastaneye sevk alıcam..yani anlayacağın bu şekil oluyormuş..sen ek bi bilgi edinirsen buraya yazarsın kardeşim..tekrar geçmiş olsun..
Selam caner ben sana cevap yazmaya çalıştım ama gittimi bilmiyorum. Mail adresini özelden gönderirsen mail ile haberleşebiliriz. Temmuz gibi askerlik şubesine gidip sordum. Tecil bitmeden muayene yapmıyorlarmış. Tecilin bitince gelirsin durumu anlatırsın burdaki doktorlar gerek duyarsa seni askeri hastaneye sevk ederler denildi.