Bölümde yönetici değişikliği
Merhaba. Bulunduğum şirketin departman müdürüyüm. Genel Müdürüm 'organigramda değişiklik yaptım' diyerek başka bir bölümün müdürünü benim bölümüme atadı ve 'bölüm artık onun koordinasyonunda yürüyeceğini' söyledi. Yazılı bir açıklama gelmedi.
Bu tip bir değişiklik yasal mıdır? Bu durumu kabul etmem gerekiyor mu? Bu tip değişikliklerde nereye kadar gidilebilinir....maaş değişikliği, bölümde farklı bir görev ...?
Re: Bölümde yönetici değişikliği
Alıntı:
fsn34 rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumu kabul etmem gerekiyor mu?
Kabul etme zorunluluğunuz yok.
Alıntı:
fsn34 rumuzlu üyeden alıntı
Bu tip değişikliklerde nereye kadar gidilebilinir....maaş değişikliği, bölümde farklı bir görev ...?
Yazılı olarak kabul ettiğiniz veya bu tür değişikliğe sessiz kalarak çalışmaya devam etmeniz durumunda aklınıza gelebilecek her yere kadar gidilebilir.
Peki Erdoğan bey, bana bir hukukcu olarak ne önerirsiniz?
Önce İş kanunu 22.maddesini incelemenizi, durumunuzu tam olarak belirlemenizi , size yapılan haksızlıkların neler olduğu listelemenizi öneririm.
Erdoğan bey, teşekkür ederim. Fakat ilk soruma geri dönmüş oldum....hukuki anlamda, yazılı bir bildiri olmaksızın yapılan bu sözlü 'açıklama' ne derece geçerli sayılır?
Hukuki geçerliliği elbette yok.Ancak pratikte siz bölüm müdürü olarak görev yaparken, bölüme bir başkasının müdür olarak görevlendirilmesi,sizin müdürlük görevini yerine getirmekten alıkonmuş olmanız çalışma şartlarında esaslı değişikliktir.Bu esaslı değişikliğin size yazılı olarak bildirilmemiş olmasına rağmen , uygulamada kabul edip yeni pozisyonda çalışmaya devam etmeniz işlemi kabul etmeniz anlamına gelecektir.
Size yazılı olarak bildirilmemiş bu görev değişikliğini kabul etmediğinizi , eski görevinize iadenizi talep edebilirsiniz.
İşverenin olumsuz tutumu karşısında, yukarıda belirttiğim madde size sözleşme feshi için hak kazandırır, tazminatınızı talep edebilirsiniz.