Merhaba daha önce forumda iş yerindeki fazla mesai alacaklarımla ilgili olarak sunumlar belirtmiş ve tatmin edici cevaplar almıştım.
Şu an işyerimde fazla mesai alacakalrım için iş mahkemesinde dava açtım.7 martta ilk duruşma görülcek,fakat bu gün işyerinde insan kaynakalrı müdürü beni aradı ve davadan feragat etmez isem başka bir ile aynı pozisonda tayin edilceğimi belirtti.Bu na karşılık davadan feragat edersem iş akdimi karşılıklı fesh edip kıdem+ihbarımı vereceklerini söylediler.Karar vermek için 1 günüm var eğer davadan vaz geçmez isem tayin yerine gidemiceğimden istifa etmem ve kıdem ihbarımdan vazgeçmem gerekiyor buna istinaden davadan vazgeçersem 5 senelik ödenmeyen mesai ücretlerim yanacak her ikisini karşılaştırdığımda fazla bir fark yok.İş yasasında işçiyi bu nedenle korucak bir madde yok mu?.İş sözleşmesinde Türkiyenin herhangi bir ilinde çalışabilirim ifadesinin altına imza attım sanırım banka bunu dayanak gösteriyo.Ayrıca nisan 2008 tarihinde geçirmiş olduğum iş kazası nedeni ile iş yerine maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyorum.Tüm bu verilere dayanarak nasıl bir yol izlemem gerekir?
Teşekkürler...