Aile mal varlığından pay talebi
merhabalar,
5 sene evvel babamı kaybettik. sadece ist.da bir evden kalan pay haricinde bütün mal varlığımız annemin adına idi, hiçbir zaman çalışıp para kazanmadığı halde. annem ile ciddi problemlerimiz var, ve şimdi pay sahibi olduğumuz evi satmak istiyor ben istemiyorum.(ev ist.da benim yaşadığım ev). satmak istemesinin sebebi benim bundan zarar görecek olmam. şahitlerle kanıtlanabiliyorsa eğer, sözlü olarak yani, annemin asla ve hiçbir zaman annelik vasıflarına uygun davranmadığını kanıtlayabilirim. ayrıca onunla yaşadığım yıllar boyunca hem bana hem kardeşime sürekli ağır şiddet uygulamıştır ki bunada şahitlerim var. babama da her zaman kötü davranmış ve şindirmiştir. bu evi satmak isteyene kadar sadece uzak duruyordum. fakat artık çok kızgınım. hak etmediği şeylere sahip ama gene de hala kötü ve hırslı. üzerine olan mallar babamın sağ olduğu dönemden kalma ama gene de pay istemi ile dava açabilirmiyim. ve evi satmesına engel olunabilir mi. babamın sağlığındada defalarca beni o evden kovdu ya da kira istedi ama babam sadece o konuda dirayetli çıkmıştı :-). annem ölse dahi bize hiçbirşey kalmaması için ne gerekiyorsa yapacağından eminim. çok uzattım. yapabileceğim birşey olup olmadığına dair bilgi verebilirseniz çok sevinirim. teşekkürler.