Kirayı ödemiyordu bilgisayarını aldım lehine bir durum olur mu ?
Öncelikle merhaba Sanayi sitesindeki dükkanımızı marangoz 2 ortaga kiraya vermiştik. Ortakların bir tanesiyle kira kontratını(1yıllık) ve aylık senetlerimizi yaptık. Senetleri imzalayan kişi yaklasık 2.5 3 aydır ne kira ödüyor nede elektrik suyu yatırıyordu. Su anda ortagıyla ayrıldılar. Dükkana gittigimizde diğer ortagı bize dükkandaki bilgisayarın onun oldugunu soyledı Bizde borcuna karsılık bilgisayarını aldık. Bunu alırken eski ortagının da haberi var.
Bu kişi bilgisayarını haberi yokken aldıgımız için lehine bir durum yada hakkı doguyor mu yoksa bizim karsılık olarak bunu almamızda yasal olarak sıkınca oluyor mu ?
Senetleri avukata maddi durumum olmadıgı ıcın veremıyorum. İcra işlemleri için avukatım ucret isteyecek fakat su anda hic param olmadıgı ıcın senetlerini bile veremiyorum.
Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinecegim
Re: Kirayı ödemiyordu bilgisayarını aldım Lehine bir durum olur mu ?
Bilgisayarı almanız sizi sıkıntıya sokacak bir durum.
Kişinin izni var ise takas yapmış olursunuz, kişinin rızası yok ise fiil suç olarak nitelendirilecektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bilgisayarı almanız sizi sıkıntıya sokacak bir durum.
Anladım. Ben en iyisi en kısa zamanda geriye götüreyim. Haklıyken haksız duruma düşmeyelim çok teşekkür ederim yardımınızdan dolayı Erdoğan Bey.
Re: Kirayı ödemiyordu bilgisayarını aldım lehine bir durum olur mu ?
Emrah bey, eğer kiraya veren dükkan sahibi alacağına mahsuben kiracının bilgisayarını almış olması durumunda acaba bu madde kıraya veren aleyhine kullanılabilir mi?yani bilgisayarı götürüp geri vermesi durumunda ne olur?
TCK 144 md:Hırsızlık suçunun
b) Bir hukukî ilişkiye dayanan alacağı tahsil amacıyla,
İşlenmesi hâlinde, şikâyet üzerine, fail hakkında iki aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.