-
Yaş küçültme
MERHABA benim kimliğimde 19/02/1992 dogumlu yazıyor ve ben yasımın 1 sene kucultulmesını ıstıyorum.Futbol oynuyorum ve bildiğiniz gibi yaş kategorileri var .
evde dogdum .benden kucuk 1993 dogumlu bir kız kardesım 1994 dogumlu bır erkek kardesım var .6,5 yasında okula basladım bu bır sorun olurmu .simdi lise 3 gidiyorum ve bizim sınıfta 1993 dogumlu bır arkadasım var.mahkemeye basvursam nasıl bır sonuc cıkar kemık testı 1993 olsa ?
cevap yazarsanız sevınırım ıyı gunler
-
Re: Yaş küçültme
cevap yazacak yetkılı arkdas yokmu
-
cevap verecek bıt yetkılı yokmu:(
-
Öncelikle merhaba ,
Bildiğim kadarıyla;
Hastane kayıtlarına göre kütüğe işlenmiş doğumlarda maalesef mahkemeyi kazanmak mümkün değil.
Aksi durumlarda mahkeme hastaneye sevk eder ve kemik ölçüm testinden geçersiniz. Varsayalım ki mahkemede kararınız onaylandı ve kimliğinize işlendi. Askeri kurumlar böyle durumlarda askerlik vaktiniz geldiğinde mahkemeden önceki yaşınıza göre bir tutumu söz konusu olacak. Yani eski kimliğinizdeki yaşınıza takiben işlem yapılacaktır. Belkide bu karar geleceğinizi etkilemiş olacak.
Saygılarımla.
-
19/02/1992 tarihinde evde doğmuşsun.ancak kütüğe yazıldığın tesçil edildiğin tarihe kadar küçültme olabilir tabii senden sonra dünyaya gelen kardeşlerin ile doğum tarihininda çakışmaması çok önemli.1993 tarihli kardeşim var diyorsun.zor gibi
-
saolun yorumlarınız iiçin
-
Merhabalar çok acil ve önemli birşey sormak istiyorum.
Sağlık Meslek Lisesine kayıt olabilmek için bir madde var. Ve tek o madde beni etkiliyor.
Madde şudur; 2008-2009 öğretim yılında ilköğretim okullarının 8. sınıflarında öğrenim görüyor olmak. Sınavın yapıldığı tarih itibarıyla 16 (onaltı) yaşını bitirmemiş olmak veya yaş düzeltilmesi için mahkemeye başvurduğuna ilişkin belge getirmek.
30.12.1991 doğumluyum. İkiz kardeşim var. We yaşımı küçültmek istiyorum. Bu okula kayıt olmayı çok istiyorum. Lise 1 den terkim. Hayat zorluklarını tatdım. Nekadar kötü bir Dünyada yaşadığımızın farkına vardım. Bu yüzden tekrar lise1 den ve sağlıkçı okumak istiyorum.
Lütfen yardımcı olunuz.
Teşekkürler yardımlarınız için.
-
1-)2008-2009 öğretim yılında ilköğretim 8.sınıfta okuyor olma şartını sağlayamıyorsunuz.
2-) Bugün itibariyle zaten 16 yaşından büyük durumdasınız, bu şartı da sağlayamıyorsunuz.
3-) İkizim var dediğinizden hastane doğumlu olduğunuzu varsayıyorum.Hastane kayıtları bulunduğundan, yaşı değişikliği şansınız olmayacak diye düşünüyorum.
Nasıl bir yardım bekliyorsunuz?
-
Maalesef sizin durumunuzda yaş düzeltme mümkün olamaz. Çünkü nüfus kayıtları geldiğinde sizinle büyük ve küçük kardeşiniz arasında onay kadar süre farkı olması gerekir. Anneniz beş altı ayda bir çocuk doğuramayacağına göre on aylık farkı koruyarak bir dava açarsanız ancak kabulü mümkün olur tabi tanıkla ispatlamanız lazım.
-
Peki bu kanun değişmedi mi ? Okuma özgürlüğü yok mu ?
Peki bu maddeyi sorun edicek kişi okul müdürü müdür ?